Като че ли основната идея беше чрез расисткия скандал да

...
Като че ли основната идея беше чрез расисткия скандал да
Коментари Харесай

Тодор Батков: Расистките обиди на мача с Англия били за промяна в БФС

" Като че ли главната концепция беше посредством расисткия скандал да бъде реализирана мечтаната смяна в Българския футболен съюз ".

До това умозаключение стигна някогашният притежател на футболен клуб " Левски " Тодор Батков пред Българска национална телевизия. Повод за думите му е оставката на ръководителя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, подадена след дуела на стадион " Васил Левски ", при който България падна с 0:6 от Англия и влезе в международните медии с расистки осъществявания от страна на агитките.

Според Батков хората са на мнение, че БФС е затворено общество, което живее единствено за себе си и не поставя задоволително грижи за футбола. Хора идват и си отиват, само че смяната се чака да бъде за положително, счита Тодор Батков.

Той счита, че оставката на Борислав Михайлов би трябвало да бъде решена на конгрес и да има интервал от време, на първо място и най-много да се избере президент. " Формално устава не го познавам, само че не мисля, че който и да е от заместниците има мандата, доверието, да ръководи БФС до края на цялостния мандат, до 2022 година ", сподели Батков. Според него оставката може да бъде призната от Изпълкома и да се свика конгрес.

Бившият футболен необут прикани да не бъде анатемосван Борислав Михайлов, тъй като като президент на БФС е направил доста за българския футбол във ФИФА и УЕФА, както и че е направил забележителна кариера. Батков не познава възможния спрягания за идващ претендент за президент на БФС Атанас Фурнаджиев, само че се надява, който и да бъде определен, изборът да е без операции и да е почтен.

Според него футболните почитатели въздействат на политиката на притежателите на футболните клубове. Именно заради тази причина някогашният футболен необут се отдръпнал от футбола. По думите на Батков има законодателство (за футболното безчинство - б.р.), което би трябвало да се ползва. Той упорства хората, които основават вълнения на стадионите, да им бъде забранявано да посещават футболни мачове.

Припомняме, на 15 октомври, министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а спортният министър Красен Кралев разгласи, че страната къса с връзките си с футболния съюз. Първоначално Михайлов нямаше желание да се отдръпва, само че в късния следобяд подаде оставка. За разпит бе арестуван шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев.

Разпитите на петима от БФС - ръководителят на съдийската комисия в БФС Йордан Сталев и още четирима души, са траяли до късно нощес, откакто ГДБОП влезе в базата в " Бояна ".

Премиерът беше безапелационен, че акцията на ГДБОП е готова преди няколко дни и няма общо нито с расисткия скандал по време на мача Англия - България, нито с решението на президента на БФС Борислав Михайлов да оваканти поста си.

По-късно денем английският дипломат в София Ема Хопкинс бе поканена в постройката на Министерство на външните работи. Тя оцени високо толерантността на българския народ и сподели, че ще съобщи на Лондон извинението за държанието на група от феновете на стадион " Васил Левски ".

Междувременно английският състезателен министър Найджъл Адамс предложи английският футбол първо да напише личното си домашно " преди да стартира да проповядва " за расизъм. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР