Като че ли основната идея беше чрез расисткия скандал да

...
Като че ли основната идея беше чрез расисткия скандал да
Коментари Харесай

Тодор Батков: Расистките обиди на мача с Англия били за промяна в БФС

" Като че ли главната концепция беше посредством расисткия скандал да бъде реализирана мечтаната смяна в Българския футболен съюз ".

До това умозаключение стигна някогашният притежател на футболен клуб " Левски " Тодор Батков пред Българска национална телевизия. Повод за думите му е оставката на ръководителя на Българския футболен съюз Борисов Михайлов , подадена след дуела на стадион " Васил Левски ", при който България падна с 0:6 от Англия и влезе в международните медии с расистки осъществявания от страна на агитките.
 10 задържани преди мача България-Англия
10 задържани преди мача България-Англия

Без съществено напрежение мина футболната среща

Според Батков хората са на мнение, че БФС е затворено общество, което живее единствено за себе си и не поставя задоволително грижи за футбола. Хора идват и си отиват, само че смяната се чака да бъде за положително, счита Тодор Батков.

Той счита, че оставката на Борислав Михайлов би трябвало да бъде решена на конгрес и да има интервал от време, на първо място и най-много да се избере президент. " Формално устава не го познавам, само че не мисля, че който и да е от заместниците има мандата, доверието, да ръководи БФС до края на цялостния мандат, до 2022 година ", сподели Батков. Според него оставката може да бъде призната от Изпълкома и да се свика конгрес.

Бившият футболен необут прикани да не бъде анатемосван Борислав Михайлов , тъй като като президент на БФС е направил доста за българския футбол във ФИФА и УЕФА , както и че е направил забележителна кариера. Батков не познава възможния спрягания за идващ претендент за президент на БФС Атанас Фурнаджиев, само че се надява, който и да бъде определен, изборът да е без операции и да е почтен.

Според него футболните почитатели въздействат на политиката на притежателите на футболните клубове . Именно заради тази причина някогашният футболен необут се отдръпнал от футбола. По думите на Батков има законодателство (за футболното безчинство - б.р.), което би трябвало да се ползва. Той упорства хората, които основават вълнения на стадионите, да им бъде забранявано да посещават футболни мачове.
 ГДБОП влезе в БФС
ГДБОП влезе в БФС

Разследват футболни съдии

Припомняме, на 15 октомври, министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а спортният министър Красен Кралев разгласи, че страната къса с връзките си с футболния съюз. Първоначално Михайлов нямаше желание да се отдръпва, само че в късния следобяд подаде оставка. За разпит бе арестуван шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев.

Разпитите на петима от БФС - ръководителят на съдийската комисия в БФС Йордан Сталев и още четирима души, са траяли до късно нощес, откакто ГДБОП влезе в базата в " Бояна ".

Премиерът беше безапелационен, че акцията на ГДБОП е готова преди няколко дни и няма общо нито с расисткия скандал по време на мача Англия - България, нито с решението на президента на БФС Борислав Михайлов да оваканти поста си.

По-късно денем английският дипломат в София Ема Хопкинс бе поканена в постройката на Министерство на външните работи. Тя оцени високо толерантността на българския народ и сподели, че ще съобщи на Лондон извинението за държанието на група от феновете на стадион " Васил Левски ".

Междувременно английският състезателен министър Найджъл Адамс предложи английският футбол първо да напише личното си домашно " преди да стартира да проповядва " за расизъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР