Като част от своята мащабна кампания за популяризиране на България

...
Като част от своята мащабна кампания за популяризиране на България
Коментари Харесай

Испанска телевизия дойде у нас, за да направи репортаж за България

Като част от своята огромна акция за разпространение на България измежду задгранични пазари, за привличане на туристи в страната ни през цялата година, Министерство на туризма си партнира с испанската телевизия TVE, като в интервала 20-22 март ефирен екип на известното предаване Aquí la Tierra снима серия от репортажи за страната ни. В рамките на тридневното странствуване екип от редактори на предаването посети няколко дестинации в Централна и Южна България, запознавайки се от близко и документирайки за своите фенове, част от културно-историческите забележителности, обичайни български занаяти и любопитни кулинарни изкушения, типични за посетените от тях райони.

В компанията на специалисти, както и на професионален екскурзовод, екипът на Aquí la Tierra започва своята обиколка с посещаване на осъществявания с богата история и достоверен възрожденски тип град - Копривщица. Предварително квалифицираната стратегия от страна на Министерството включваше пешеходен тур из улиците на града, посещаване на музейни къщи, в това число и посещаване в частен дом, с проява на кулинарни специалитети от стопанка в национална носия, както и обяд в локален ресторант, с дегустация на обичайни за района специалитети.

Друга спирка от обиколката на телевизионния екип бе овцевъдна плантация в с. Бъта, където притежателят на фермата – Ана Минковска, срещна гостите с обичайните български похвати при квасене на кисело мляко и правене на овче сирене, демонстрирайки процесите. По време на визитата, телевизионният екип прояви извънреден интерес върху процесите, като в своите материали публицистите подчертаваха върху уникалността на българското кисело мляко и неговите „ чудодейни ” характерности, които се дължат и на единствената по рода си бактерия, срещана единствено в България – Лактобацилус булгарикус.

Обиколката на редакторите включваше и посещаване на град Пазарджик, където екипът на испанската телевизия се срещна с културно-историческото завещание на града и прегледа забележителностите му, измежду които: църквата „ Св. Богородица ” - най-голямата възрожденска черква в България, родната къща на писателя и политик Константин Величков - архитектурно-художествен и исторически монумент на културата от национално значение, както и читалището „ Виделина ”, архитектурен и исторически монумент на културата, издигнат при започване на XX век.

В края на своята обиколка из Централна и Южна България, екипът на Aquí la Tierra посети международно-разпознаваемия килимарски завод „ Хемус ”, намиращ се в с. Костандово, край Велинград, където се срещнаха с другите техники при обичайна направа на килими и черги на ръка, както и с самостоятелни дизайнерски планове, които могат да се срещнат в някои от най-престижните здания из Европа.

Aquí la Tierra е профилирано телевизионно предаване, предавано от Испанската социална телевизия TVE и копродуцирано от продуцентската компания „ Catorce Comunicación ”. В своите епизоди на Aquí la Tierra, редакторите на известното шоу посещават любопитни дестинации, споделяйки своите усещания. Темите, които засягат са: гастрономия, с акцент върху обичайни предписания, в това число пречупени през модернистичния взор на днешните шефове, локални занаяти, природа, климатология, екология, география, културно-исторически забележителности, археология, традиции, които отличават всяка област, наблягайки какво прави съответното място неповторимо и особено.

Темите, които Aquí la Tierra визира, притеглят над 10% дял от испанската публика, като на ден малкия екран се радва на над 1 милион фенове. Самото предаване има 9-годишна история и се излъчва в праймтайма – от 20:30 до 21:00 ч., всеки ден без събота. Предаването има и мощно наличие онлайн, както и в обществените мрежи, с над 200 000 почитатели в своите канали.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР