Като част от съвместната реакция на ЕС спрямо разпространението на

...
Като част от съвместната реакция на ЕС спрямо разпространението на
Коментари Харесай

ЕС реши: Дава 37 милиарда евро бързо за икономиките на най-засегнатите от ограниченията държави

Като част от взаимната реакция на Европейски Съюз по отношение на разпространяването на COVID-19, евродепутатите одобриха с съвсем цялостно единогласие три незабавни оферти на изключителна пленарна сесия в четвъртък, се споделя в известие на пресслужбата на Европейския парламент, заяви Нова тв.

По-малко от две седмици откакто Комисията показа предложенията си, незабавните ограничения в поддръжка на хората и предприятията за справяне с рецесията бяха гласувани в пленарна зала.

Одобрените оферти са:

 Инвестиционна самодейност в отговор на ковид. Тези ограничения имат за цел да насочат допустимо най-бързо 37 милиарда евро от наличните фондове на Европейски Съюз към жителите, районите и страните, които са най-силно наранени от пандемията от ковид. Фондовете ще бъдат ориентирани към здравните системи, дребните и междинни предприятия, пазарите на труда и други уязвими браншове от стопанските системи на страните членки на Европейски Съюз.

 Разширяване на обсега на фонд „ Солидарност “, с оглед потреблението му при изключителни обстановки свързани с публичното здраве. Мерките ще обезпечат до 800 милиона евро за европейските страни през 2020 година Дейностите, които ще дават отговор на изискванията за финансиране от Фонда, към този момент ще включват изключителни обстановки в региона на публичното опазване на здравето, в това число здравна помощ, както и ограничения за попречване, наблюдаване или надзор на разпространяването на заболяванията. 

 Временно прекратяване на разпоредбите на ЕС за летищните слотове. Това ще предотврати оперирането на празни полети от въздушните превозвачи по време на пандемията. Това краткотрайно прекратяване значи, че самолетните компании няма да бъдат задължени да употребяват слотовете си за политане и кацане, с цел да ги запазят през съответния интервал на идната година. Така нареченото предписание „ използваш или губиш “ ще бъде анулирано през целия летен интервал, от 29 март до 24 октомври 2020 година

Съветът на Европейски Съюз би трябвало публично да утвърди позицията на Парламента. Приетите ограничения ще влязат в действие щом бъдат оповестени в идващите дни в Официалния вестник на Европейския съюз.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсичк

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР