Като част от програмата за коледните и новогодишни празници, в

...
Като част от програмата за коледните и новогодишни празници, в
Коментари Харесай

Свищовски художници подредиха коледна изложба – базар

Като част от програмата за коледните и новогодишни празници, в „ Художествена изложба „ Николай Павлович ” – Свищов бе открита Коледна изложба-базар на свищовски художници.

По традиция, от няколко години в изложбата се включват творби на свищовски създатели, които тази година бяха 14 на брой и показаха 41 произведения. Дърворезба, керамика и живопис – смесени техники, акварел, акрил и маслени бои, показаха богатото многообразие от стилове и жанрове в художественото изкуство. Изложбата стартира с одобрение от основния организатор на галерията Пламен Симеонов, който сподели няколко думи за художествените творби и техните създатели. С наслада той показа, че тази година в коледната галерия има две нови попълнения от млади художници, Теодора Минчева и Станислав Стоянов, които за първи път вземат присъединяване в събитието на свищовските създатели. Младият създател, на някои от маслените платна, Станислав Стоянов участва на изложбата и притегли вниманието на огромна част от аудиторията. Ярките цветове и реалистичността на неговите творби несъмнено впечатлиха присъстващите.

 n-i

От общинското управление на събитието участва зам.-кметът Анелия Димитрова, а приветствени думи към създателите и гостите сервира шефът на Дирекция „ Култура и културно завещание ” Росен Маринов. Той благодари на свищовските художници за поддържането на тази дългогодишна традиция, която се радва на последователност от поколенията и има своя значителен принос към културния живот на града. Росен Маринов откри публично Коледната изложба-базар и благодари на гостите за изборът им да бъдат част от културната стратегия на община Свищов във връзка новогодишните празници.

Творбите на свищовските художници ще бъдат изложени в „ Художествена изложба „ Николай Павлович ” до 13-ти януари 2018 година и всеки, който желае може да им се наслаждения или да си закупи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР