Като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври,

...
Като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври,
Коментари Харесай

Германия обяви още 3 български области като рискови за пътуване

Като част от предварителната защита против ковид от събота, 24 октомври, Германия вкарва ограничения по отношение на идващите от нови три области на България - София-град, Разград и Сливен. Те са добавени в  на института „ Робърт Кох “, в който към този момент участват и областите Благоевград и Търговище. 

За всички, които идват и са пристигнали през последните 14 дни и са имали престой в „ рискова област “, в действие е наложително условие за тест за зараза с корона-вирус. Той може да бъде изработен и отвън Германия, само че в границите на 48 часа преди влизане на немска територия. Само негативен тест е съображение за освобождение от 14-дневна домашна карантина. За пътували пренос през „ рисков регион “ не се ползва карантина.

Министерство на външните работи напомня, че всяка федерална провинция в Германия ползва правилото за карантината в съгласуван с локалните особености на разпространяването на ковид тип. В тази връзка препоръчва на българските жителите да ревизират авансово настоящите характерни условия за съответната провинция, към която пътуват.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се обръщат към посолството на България в Берлин на тел. +49 30 206 48 935, както и  на дежурния телефон при незабавни случаи: +49 176 122 99 190. 

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл:.

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в " Пътувам за… ”. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР