Като част от опит да облекчи натоварването върху гръцката средна

...
Като част от опит да облекчи натоварването върху гръцката средна
Коментари Харесай

1,8 млрд. евро облекчение планира Гърция за средната си класа

Като част от опит да облекчи натоварването върху гръцката междинна класа , в сходство с предизборните си обещания предходната година, се чака консервативното държавно управление да включи пакет от ограничения в средносрочна фискална стратегия , която ще бъде показана в Народното събрание и е за 1,8 милиарда евро облекчение през 2021 година, оповестява " Катимерини ".

Около 1,16 милиарда евро са от премахването на така наречен данък за взаимност върху приходите , който е въведен през 2011 година, в пика на финансовата рецесия в страната. Останалото облекчение ще е от понижение с 2% на осигурителните вноски .

Заедно с по-нататъшното понижение, планувано за юни, общото понижение на осигурителните вноски се прави оценка на 3% .

На процедура използването на плануваната мярка ще докара до нарастване до 4% в приходите на милиони служащи , които са на заплата, които не са включени в ограниченията за подкрепяне, които консервативната администрация вкара предходната година.

Планираната промяна би трябвало първо да бъде съгласувана с представители на интернационалните кредитори на Гърция, които, въпреки и към този момент да не диктуват фискалната политика след излизането на страната от статута за избавяне през 2018 година, към момента управляват напъните на управляващите. Разговорите сред държавното управление и задграничните чиновници през идващите седмици ще се стремят да обезпечат нужното фискално пространство за облекченията .

Предпоставка за такова съглашение наподобява е, че двете страни реализират съглашение за понижаване на високите цели за примитивен остатък, искане, за което министър председателят Кириакос Мицотакис от дълго време притиска интернационалните кредитори на Гърция да прегледат предвид на подобряването на фискалната обстановка, като вероятностите за стопанската система се усъвършенстват още повече.

Миналата седмица, след диалозите в Атина с Мицотакис, европейският комисар по стопанска система Паоло Джентилони съобщи, че се съгласява с нуждата от започване на договаряния за понижаване на гръцките цели за примитивен остатък. Въпреки че окончателното решение ще бъде взето от Еврогрупата, Джентилони разяснява, че " инерцията " на Гърция в икономическите промени и нейните " доста позитивни стопански числа като цяло " значи, че е настъпил моментът за полемика по тази тематика .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР