Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни.

...
Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни.
Коментари Харесай

Петков: Следващата седмица ще гласуваме за военна подкрепа на Украйна

Като част от демократичния свят не можем да бъдем безучастни. Не можем да кажем: " Ами това си е проблем на Украйна, някакви хора умират, нас не ни интересува ". Това сподели пред публицисти в Киев министър председателят Кирил Петков.

" Трябва да имаме ясна позиция. Ние, като " Продължаваме промяната ", през вчерашния ден я декларирахме ясно. Ние ще гласуваме в идната седмица за военна поддръжка на Украйна, ще продължим филантропичната си поддръжка и това не е единствено нечий непознат проблем ", сподели министър председателят. 

С тази позиция би трябвало да имаме болшинство в Народното събрание, уточни Петков. 

" Тази изразителност, която я чуваме от няколко месеца: " Не давайте военна помощ на Украйна, с цел да има по-бързо мир ", в случай че това е цената на мира и в случай че Русия продължава да стреля, ами желаеме ли го този мир? Можем ли да си легнем умерено, като част от Европейски Съюз и да кажем: " Ами не изпращаме нищо, дано руснаците си довръшат този вид работа и тогава всичко ще стане както преди ". Това е позиция, която никой не може да заеме, който има почитание към естествения свят ", разяснява още Кирил Петков.

Тук не е война сред две страни, които се бият за нещо. Тук имаме една естествена страна, към която летят ракети и взривяват жилищни здания, сподели още министър председателят на България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР