Като автоимунно кожно заболяване, псориазисът все още е нелечим и

...
Като автоимунно кожно заболяване, псориазисът все още е нелечим и
Коментари Харесай

Нов подход при лечение на псориазис


Като автоимунно кожно заболяване, псориазисът към момента е нелечим и съществена цел на прилаганото лекуване е оптимално удължение интервала на ремисия на кожните проблеми. Търсенето на способи за трайно и дефинитивно изцеление на псориазиса обаче продължава, а данните от ново клинично изследване дават вяра за неотдавнашен триумф.

Научен екип от Университет в Тексас, Съединени американски щати, открива, че с доста лека интервенция в метаболитната интензивност на кожните кафези може да се реализиран трайни резултати за лекуване на псориазиса , а и на други видове хронични кожни болести.

Обострянето на псориазиса се характеризира с ускорено разделяне и зреене на епидермалните кафези на кожата и скупчването им в така наречен плаки по кожата. Проучването на американските учени сочи, че краткотрайното инхибиране на преноса на глюкоза към клетките на епидермиса може да забави тяхното прибързано зреене и да предотврати обострянето на псориазиса . Учените откриват, че интензивно делящите се кожни кафези са доста чувствителни към непрекъснатия приток на глюкоза към тях и смятат, че в случай че съумеят да го управляват и понижат, ще преустановят образуването на псориатичните плаки. Така интервалът на ремисия на псориазиса ще може да се удължи неведнъж, а вероятно и да се прекрати дефинитивно с времето.

Данните от досегашните клинични изследвания на тексаския екип са оповестени в журнала Nature Medicine. Те демонстрират, че новаторският способ доста редуцира и възпалителните процеси в кожата при обострянен на псориазиса.

Свързани публикации.. Псориазис – визира освен кожата 0 Артритът е може би една от най-тежките прояви на псориазиса 0 Псориазис вулгарис се овладява с фототерапия 0

Стандартните способи за лекуване на автоимунния псориази изискват угнетяване интензивността на имунната система посредством така наречен имуносупресори . Тези артикули обаче носят и редица странични резултати, а също така не обезпечават финален надзор върху кожното заболяване. Данните от изследването на американските учени демонстрират, че този способ на лекуване скоро може да има своя по-ефективна и безвредна опция.

Предстои да се извършат спомагателни изпитвания за успеваемостта на новаторския способ за лекуване на псориазис. Ако той се окаже напълно безвреден и получи утвърждение за всеобщо прилагане, ще обезпечи тряйно облекчение на милиони хора по света, диагностицирани с псориазис или други хронични кожни болести като екзема, разнообразни дерматити и др.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР