Като автентично определи разследването на шпионския скандал от страна на

...
Като автентично определи разследването на шпионския скандал от страна на
Коментари Харесай

Плевнелиев: Шпионският скандал е автентчен. Русия очаква резултатите

Като " достоверно " дефинира следствието на шпионския скандал от страна на българските управляващи президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) пред Нова тв. Според него това не е сюжет за търсене на външно политическа поддръжка от страна на властта.
" Приветствам дейностите на българските управляващи. Считам ги даже за леко закъснели, тъй като доста от дълго време стана явен размера и силата на съветската хибридна офанзива в България. За това има изписани не един или два отчета на ДАНС ", разгласи той.
Плевнелиев напомни обстановката по време на локалните избори през 2015 година Те бяха комбинирани с референдум за отдалеченото гласоподаване, иницииран от президента.
„ Тогава бе проведена най-голямата хакерска атака против България и българските институции, и българската народна власт още веднъж със съдействието на русия и съветски организации. “, разяснява той.
Последва привикване на КСНС и отчети на службите за това кой стои зад офанзивата. И все пак реакция нямаше, акцентира той.
В момента значимият, съгласно него, върпос е „ до какъв брой ще се влезе в дълбочина на тези мрежи, тъй като те са всеобхватни “. Затова той дефинира дейностите на прокуратурата като „ от дълго време нужни и узрели “
Плевнелиев счита, че в реакцията на Русия може да се прочете по-скоро изчакване на края на следствието.
„ Впечатли ме много умерената реакция на съветското въшно министерство. Лично аз чаках много по-остър звук. Те оставиха този звук по-скоро на депутати, в сравнение с публични представители на държавното управление, което е подаване на ръка към българските управляващи също и очакване, че институциите в действителност имат какво да потвърдят. Не просто чисто политическо или предизборно деяние, а съответни резултати. “, акцентира той.
Според него хибридната война на Русия е всъщност шпионаж, тъй като хибридните дейности на Русия в България „ са факт и са документирани от дълго време “. „ Те имат всички вероятни принадлежности, които можем да си представим и са доста сложни. От преодоляване на медии и основаване на нови, до непрекъснато стартиране в ефира на подправени вести “, приключи той.
България би трябвало да покаже темперамент, безапелационен е Плевнелиев.
На въпрос има ли политически организации, които ясно показват близки връзки и пропагандират проруски хрумвания – Плевнелиев отговори позитивно. Запитан обаче по какъв начин би трябвало да реагира министър председателят Бойко Борисов сега, тъй като в ръководещата коалиция има такива, той съобщи - „ това е избор, несъмнено, на министър-председателя да сглоби своята коалиция “.
По думите му Българската православна черква работи като филиал на Руската православна черква и това „ рано или късно ще стане обект на българските институции за отбрана на българската национална сигурност “.
„ В момента плащаме високата цена на личната си цена да покажем кои сме ние, кое е семейство, по какъв начин отстояваме своята геополитическа посока. До там сме го докарали, че на 6ти септември президента излиза и споделя - ами ние от дълго време нямаме блян “, съобщи той.
Плевнелиев напомни, че преди 3-4 години редица страни взеха тежки решения и изгониха съветски дипломати при следствие на намесата на страната във вътрешшната им политика. „ Дори една Македония го направи “, сподели той.
„ Спомнете си единствено в една Черна гора, Русия построи такива лостове за въздействие – и политически, и стопански, че когато държавното управление взе решение за присъединението си към НАТО, бяха проведени протести, митинги. Включително бяха направени опити за събаряне на държавното управление. Затова дано си даваме сметка. В момента в Черна гора има наказани съветски шпиони, съветско подвластни организации за опит да се промени геополитическата ориентировка “, аргументира се Плевнелиев.
Като странични последствия той дефинира опитите за прочит на шпионския скандал като вътрешнополитическа заигравка на партии с електората преди локалните избори през октомври или избора за основен прокурор.
По случая с отравянето на оръжейния необут Емилиян Гебрев през 2015 година, Плевнелиев сподели, че като президент не е получавал никакви отчети или информация, не е имал и разговори с шефове на службите. Той чака причинителите да бъдат открити.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР