Като алтернатива на традиционното редовно следване Виенският университет е създал

...
Като алтернатива на традиционното редовно следване Виенският университет е създал
Коментари Харесай

Виенският университет отваря врати за хора от третата възраст

Като опция на обичайното постоянно следване Виенският университет е основал специфична образователна стратегия за студенти над 55 години, която е обединил под името Studium Generale. Именно по този начин през средновековието са се наричали висшите учебни заведения, преди да се появи наименованието " университет ". От март 2019 година Виенският университет открива специфична стратегия за пенсионери. Целта на структурата е осмисляне на живота на възрастните хора посредством подкрепяне на интензивността, физическото и психическото здраве и обществената реализация, а по този начин също даването на опция на хората от възрастовата група 55+ да задълбочат общата си просвета и да проучват научни и публични проблеми. Именно тези тематики постоянно са измежду главните ползи на популацията, което е завършило дейната си трудова активност. По време на следването си възрастните хора ще могат да учат това, с което постоянно са желали да се занимават, само че не са имали време.

Учебната стратегия е разграничена на 12 модула от разнообразни области на науката, измежду които са да вземем за пример социология, информационни науки, молекулярна биология, право, философия и теология. Бъдещите студенти не са задължени да завършат цялостния курс на образование. Те могат да посещават единствено обособени модули в границите на един учебен срок, да завършат всички 12 модула за период от 4-6 семестъра или да завършат следването си със степен Master of Art. За магистърската степен са планувани три спомагателни семестъра със семинари, както и написването на магистърска работа и полагането на изпит.  Снимка Цената на следването е 4800 евро, а за магистърската стратегия се заплащат в допълнение 1200 евро. Желаещите да се запишат за един учебен срок и единствено за един модул ще заплащат 420 евро. Обучението ще се организира на немски език, а претендентите могат да подават заявки за записване от декември 2018 година

Виенският университет е едно от най-престижните образователни заведения в Австрия и най-голямото висше учебно заведение в немскоезична страна. Той е учреден през 1365 година, а през 1384 година е приет от папата и става пълновръстен съперник на Карловия университет в Прага. Днес във Виенския университет учат над 90 000 студенти, 25 % от които са чужденци от над 120 страни. 15-те факултета оферират над 180 стратегии за степен бакалавър, магистър и лекар. Най-известни са факултетът по медицина, който е дал девет нобелови лауреати, а по този начин също и факултетите по стопанска система и изкуство, а измежду най-известните абитуриенти на университета са Зигмунд Фройд и Стефан Цвайг.
Информацията и фотосите са от Бюрото за интернационалните връзки на Община Виена.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР