Като абсолютни цени България е сред най-евтините държави в Европейския

...
Като абсолютни цени България е сред най-евтините държави в Европейския
Коментари Харесай

Евростат: България е сред най-евтините държави в Европейския съюз

Като безспорни цени България е измежду най-евтините страни в Европейския съюз. Това демонстрират публични данни на Евростат за 2017 година. Средното ниво на цените в България е 44% от междинното равнище на цените в Европейския съюз, показва в. " 24 часа ".

Най-скъпи обаче у нас са храните и безалкохолните питиета, облеклото плюс електрониката – наклонност, която липсва съвсем на всички места в Европейския съюз.

В България цените на питателните артикули са 73,1% по отношение на междинното ниво в Европейски Съюз. За съпоставяне да отидеш на ресторант или хотел у нас би трябвало да платиш 45% от междинното европейско ниво. Също на високо равнище е ситуацията с пазаруването на облекла и обувки – междинните цени са 78,3% от междинното в Европейски Съюз, само че това в действителност е най-ниското равнище в безспорна стойност в Съюза – в Исландия, където е най-скъпо по този индикатор, междинната цена е 175,6% от междинното в Европейски Съюз.

По общо 9 индикатора безспорните цени в България са най-ниски в Европейски Съюз – облекла и обувки (78,3%), мебели и покъщина (63,5%), превоз (66%), заведения за хранене и хотели (45%), алкохол и тютюн (56,3%), жилище, вода, ток, газ и други горива (30,6%), здраве (29%), обучение (24,6%), отмора и просвета (58,1%).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР