Като развиваща се европейска страна, България от доста време е поела по пътя на модернизация и подобряване на своята разрушаваща се или

...
Като развиваща се европейска страна, България от доста време е поела по пътя на модернизация и подобряване на своята разрушаваща се или
Коментари Харесай

Иновативната компания за планиране на инфраструктура SIXENSE Group стъпи у нас

Като развиваща се европейска страна, България от доста време е поела по пътя на модернизация и възстановяване на своята разрушаваща се или отсъстваща инфраструктура. След присъединението към ЕС може да се види забележителен прогрес в тази посока. Европейските фондове трансформират образа на столицата, но също по този начин и по-малките обитаеми места. Това води до цялостен растеж и опция за частния бизнес да се присъедини към метаморфозата, която се случва в страната.

Всичко това звучи отлично, но има и уловка - България е някогашна социалистическа страна, минала през дълъг и сложен временен интервал. След построяването на нова енергийна и транспортна инфраструктура до 1960 година, производството става преобладаващ бранш на стопанската система. Това значи, че сериозната инфраструктура на страната е много остаряла. През 90-те години процъфтяващата структура и желанието на България да настигне глобалните тенденции води до бърза и ненапълно разнообразна инфраструктура. Съществуващият стареещ инфраструктурен пейзаж е причина за спомагателна зоркост и деликатно обмисляне на всеки нов план. Имайки поради обстоятелството, че доста от последните такива проекти не е несъмнено до каква степен са проведени по такъв съобразителен начин, можете да си визиите проблемите с поддържането и увеличението на сложността на инфраструктурата в България.

Може би е настъпил моментът България да отвори нова глава на разцвет и нововъведения с интелигентно строителство и идването на SIXENSE Group в страната може да се преглежда като алегоричен старт на тази нова глава. Компанията предлага експертни и цифрови решения, отдадени на структурите, почвите и околната среда.

Инженерство, мониторинг, програмен продукт, дигитализация... SIXENSE предлага специализирани решения, покриващи целия витален цикъл на инфраструктурата - от строителство и поддръжка до ремонт / разрушение. Разработването на решения за ръководство на цифрови активи и техният опит в ръководството на данни са създали SIXENSE световен лидер в тези технологии.



 

 

 

SIXENSE предлага изчерпателна и цялостна гама от услуги, съчетаваща специалностите на компанията, с цел да отговори тя на характерните условия на клиента. Тези решения оказват помощ за по-добро схващане, разбор, прогнозиране, усъвършенстване и поддържане на вложенията.



 

1. Сгради 2. Функционални уреди 3. Транспортна инфраструктура 4. Водна инфраструктура 5. Енергийна и нуклеарна инфраструктура 6. Нефтена и газова инфраструктура 7. Околна среда 8. Минна инфраструктура

 

 

SIXENSE Group е световна компания, базирана на 5 континента, развиваща активност в 20 държави, в това число Франция, Съединени американски щати, Англия и Хонгконг. В нея работят повече от 600 души, както и 450 инженери. Компанията има три вътрешни лаборатории за материали, покрития и мехатроника.

Сегашното положение на нещата в България

Ако погледнем бъдещите планове в страната, излиза наяве, че неизбежната трансформация задължително ще засегне различни браншове. Новите влакове на БДЖ ще пътуват от София до Бургас за 3 часа. Но, с цел да се реализира това, остарялата железопътна инфраструктура би трябвало да бъде изцяло приспособена, а модернизирането, частично обновяване на само няколко секции, не е задоволително.

С оглед на огромните инфраструктурни строителни планове и ремонтните работи, които се правят на основни булеварди, улици и публични пространства в централната част на София, Министерството на културата би трябвало да инспектира положението на постройките, оповестено за недвижимо културно завещание. Но проверките най-вероятно ще покажат, че постройките се нуждаят незабавно от ремонт, така като до този извод могат да стигнат и непрофесионалисти, които просто се разхождат в центъра на столицата.

Премиерът Борисов изрази безпокойството си от положението на мостовете и съобщи, че България ще ремонтира оръжения след трагедията с виадукта Моранди в Генуа.

Кирил Войнов, бившият главен шеф на Национална работа " Пожарна и спешна сигурност ", заяви, че 858 язовира в България се нуждаят от ремонт.

Българското правителство обяви решинието си да отпусне 15 млн. лева от държавния бюджет на Столична община, като сумата ще бъде използвана за отчасти финансиране на първите две етапи от построяването на линия 3 на софийското метро. И това се случва, защото Столична община възнамерява да прави 40% от превозването на пасажери в градския превоз посредством метрото до 2019 година

Това са единствено няколко примера от различни области, в които интелигентното създаване на огромна инфраструктура в България ще бъде от жизненоважно значение за устойчивото в бъдеще и описът продължава.

В този контекст идва SIXENSE с нужните решения и опит.

Четирите области на специализация на компанията са инженерство, мониторинг, програмен продукт и цифровизация. Всяка стъпка от начало до край е деликатно оценена и това може да се види от безупречното реноме от работата по проекти на световна ниво, като тук са единствено няколко образеца:

1. Crossrail в Лондон, който сега е в развой на създаване.

2. Язовирната стена в Плавинас, Латвия.

3. Третият мост на Босфора в Турция

4. Проектът Гранд Париж за железопътен транспорт

5. Пътна инфраструктура в Румъния

6. Смитсонов институт, Съединени американски щати

Извличането на големи количества данни, които в следствие се употребяват за обезпечаване на най-подходящите решения, е в основата на триумфа на SIXENSE. Понякога изчисляването на сантиметри, замяната и потреблението правилно на няколко кг от избрани материали, прави работата по проекти неописуемо по-ефективна. Спестяването на разноски и усъвършенстването на графиците е единствено част от смисъла на този развой. Тъй като усъвършенстваната сигурност и предотвратяването на съществени неточности в развиването на инфраструктурата могат да се преглеждат като съществена изгода от услугите, предлагани от SIXENSE.



 

*Информациятаи материалитевтазистатиясапредоставениотпартньор на Novinite.bg

 

SIXENSE GROUP е от световна класа с над 20-годишен опит и световно наличие на 5 континента, 20 страни с 600 мултикултурни експерти, предлагащи цифрови услуги и профилирани решения за мониторинг на инфраструктурата, почвата и околната среда.

Компанията разполага със солидни експертни знания и ноу-хау за подкрепяне на клиенти да дефинират количества, диагностицират и ръководят геотехническите, структурните и екологичните опасности, свързани с другите типове инфраструктура на всички стадии: планиране, създаване и експлоатация през целия жизнен цикъл.

SIXENSE GROUP дава поддръжка на проектанти на инфраструктура, строители, мениджъри на активи и притежатели, които сполучливо преодоляват рисковете и усъвършенстват своите вложения.

 

Фирмени контакти:

SIXENSE GROUP

Франция:

Soletanche Freyssinet

280 avenue Napoléon Bonaparte

92500 Rueil Malmaison

web: www.sixense-group.com/en/

България :

110 Simeonovsko shosee Blvd,

Sofia 1700, BULGARIA 

Contact person : Renel Dobre

E-mail: [email protected] 

Mobile : +359 878 359 878
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР