Кътменът е човекът, който пръв влиза на ринга между рундовете,

...
Кътменът е човекът, който пръв влиза на ринга между рундовете,
Коментари Харесай

Професия кътмен - човекът до бойците в най-напрегнатите моменти

Кътменът е индивидът, който пръв влиза на кръга сред рундовете, с цел да се погрижи за бойния спортист в най-напрегнатите моменти - тогава когато има аркади, счупвания и доста кръв и до момента в който треньорите развълнувано дават директиви, написа MMA.bg.

Често кътменът остава в сянка, тъй като една от задачите на положителния кътмен е да не се вижда на кръга, само че в това време да си свърши професионално работата, с цел да може бойният спортист да продължи борбата.

Много пъти неналичието на умел кътмен е коствала преустановяване на срещата за доста бойци в бокса, кикбокса, ММА и други бойни спортове и по този метод са били лишавани от опцията да стигнат до успеха, за която са се готвили месеци наред.

Евгени Василев е най-хубавият кътмен у нас и е утвърден в цяла Европа, където ползва уменията си в разнообразни бойни спортове.

В няколко поредни епизода той ще покаже образно основни моменти при вярната подготовка на бойния спортист - още преди излизането му на кръга, като:

- вярно бинтоване на ръцете
- подготовка на лицето на боеца
- позициониране и действия на кътмена
- вярна обработка на разнообразни аркади

И още доста забавни неща, на които не се обръща задоволително внимание, а са сериозна част от професионалния спорт и постоянно са фактор в това дали бойният спортист ще стигне до победа или не.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР