Катица Янева, ръководител на македонската специална прокуратура, подаде оставка преди

...
Катица Янева, ръководител на македонската специална прокуратура, подаде оставка преди
Коментари Харесай

Ръководителят на македонската спецпрокуратура си тръгна

Катица Янева, началник на македонската специфична прокуратура, подаде оставка преди приключване на мандата ѝ, откакто министър председателят Зоран Заев разгласи, че в петък ще има съвещание на управлението, на което ще бъде включен планът на законопроект за прокуратурата.
" В момента, когато с консенсус на всички политически партии бях определена за специфичен прокурор, дадох обещание на себе си и на жителите на Република Северна Македония, че ще извършвам функционалността на специфичен прокурор в полза на върховенството на закона и битката с престъпността и корупцията в Република Северна Македония..Получих работата в извънредно сложни условия и изцяло бях наясно със задачата, която ми беше дадена. За мен беше чест да послужвам на страната и да бъда началник на извънредно професионален прокурорски екип, проверяващ екип и екип от чиновници, които работят безусловно и старателно. В продължение на месеци проследявам медийното отразяване на договарянията сред работните групи на политическите партии за бъдещето на специфичната прокуратура. Тук през днешния ден употребявам опцията да осведомявам обществото, че няма да разреша името ми да се употребява от някого за нечие оправдание, с което ориста на Специалната прокуратура и европейските интеграции на моята страна ще се трансфорат в пленник ", изясни Янева.
В заключението на изказването си Янева прецизира, че оставката ѝ ще влезе в действие сега, когато политическите партии реализиран единодушие по новото законово решение.
Мандатът на Янева изтича на 15 септември. Дотогава ръководещите и опозицията би трябвало да реализират консенсус за бъдещето на македонската спецпрокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР