Катерят се по покривите на вагоните в метрото, залепват се

...
Катерят се по покривите на вагоните в метрото, залепват се
Коментари Харесай

Ново протестно екодвижение разтърси Лондон

Катерят се по покривите на вагоните в метрото, залепват се с лепило за здания, блокират мостове... От понеделник няколко хиляди стачкуващи от придвижването " Бунт против заличаването " (Extinction Rebellion) смущават публичния ред в Лондон и биват задържани със стотици, заяви Франс прес.

Активистите, които се разпознават по знамената им с песъчлив часовник в кръг, изобразяващ какъв брой незабавно е да се избави планетата, се тревожат от изгубването на скотски и растителни типове и имат намерение да сковават Лондон до момента в който английското държавно управление не се съгласи да беседва с тях.

Исканията им са три: държавното управление " да каже истината " за изключителното състояние с климата, да се изготви проект за деяние за намаление до нула чистите излъчвания парникови газове до 2025 година и учредяването на " цивилен събрания ", които благодарение на научни мнения да се произнасят по климатични въпроси.

Движението драговолно цитира Ганди или Мартин Лутър Кинг и залага на ескалация на гражданското непокорство посредством образуване на радикални, само че ненасилствени прояви. В резултат на това полицията през вчерашния ден заяви, че в Лондон от понеделник са задържани 428 души.

" Ние ли сме последното потомство? "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР