Катерина Тейлър е мениджър културни проекти. Тя решава за седмица

...
Катерина Тейлър е мениджър културни проекти. Тя решава за седмица
Коментари Харесай

Какво научих след една седмица пълно мълчание

Катерина Тейлър е управител културни планове. Тя взема решение за седмица да не пророни и дума. Обетът за безмълвие й разрешава да научи няколко неща. Ето кои са те:

1/ Трудно е да бъдеш забавен човек, когато не приказваш. Мигновено се превръщаш в простащина.
2/ За да се напише отговор на вербален въпрос, се изисква повече време, съпоставено с отговор на глас. Като предписание за този откъслек от време в главата ти се зараждат доста по-смислени отговори. Извод: Не бързайте да отговаряте, напишете отговора, прочетете го. Действително ли желаете да го кажете на различен?
3/ Има маса обстановки, когато да приказваш е изцяло ненужно. Например може да се усмихнете на аптекарката в символ на признателност или да приветствате комшия. Съвсем не е нужно да проговаряте.
4/ Ако би трябвало да съобщите на някого нещо значимо, постоянно може да намерите метод. Той даже може да се окаже по-интересен.
5/ Около нас се организират доста диалози, които в множеството случаи са несъстоятелни. Може да спестите много сила, лишавайки се от тях.
6/ Речта е най-бързият метод да се изясните с някого или да му обясните същността на своето обръщение. Ако би трябвало да се съпостави с писането, то това са параход и японски експрес.
Какво обядват 13 от най-успешните хора на планетатаВинаги са ни казвали, че закуската е най-важното хранене за деня
7/ Когато не приказваш, всички те оставят на мира. Никой не желае да се занимава с човек, който не може да приказва.
8/ В един миг започващ да се чувстваш зле. Неприятно е, когато другите могат да вършат нещо, а ти не. Целият свят престава да се върти към теб в секундата, в която започваш да се различаваш.
9/ Невъзможно е да извикаш кучето по име.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР