Катерина Евро върти емоциите и събитията около мъжката си компания

...
Катерина Евро върти емоциите и събитията около мъжката си компания
Коментари Харесай

Катето Евро върти мъжете в „Пътуващо кино“

Катерина Евро върти страстите и събитията към мъжката си компания в „ Пътуващо кино “ – най-новата лента на Илия Костов, която е в афиша на София филм фест № 24.  „ Това е  трагикомична ирония за киното, в която няколко герои, излезли като че ли от преди малко приключила продукция, се срещат, с цел да тръгнат на път с старомоден кемпер, няколко диска остарели шлагери и подсъзнателното чувство, че предишното може да стане настояще, че споменът може да възроди остарели очаквания и да даде нови хоризонти. История, в която митът се саморазрушава от великите битови сражения и действителността постоянно е по-различна от това, което ти се желае да бъде или от това, което се споделя във филмите “, споделя Илия Костов. Трима кинаджии, в които се превъплъщават Катерина Евро, Любен Чаталов и Юри Ангелов, са предизвикани от техен млад сътрудник (Кристиан Макаров), завърнал се от Америка и започващ своята режисьорска кариера. Те потеглят из страната, като стигат до най-малките обитаеми места, с цел да демонстрират образците на българското и международното кино. По пътя всеки споделя своята житейска история, с цел да подреди личния си пъзел и да стартира от начало.

Историята на седмото изкуство е вплетена в сюжета на „ Пътуващо кино “ посредством напомнянето за „ Великолепната седморка “, „ Птиците “, „ Апокалипсис в този момент “, „ Ново кино Парадизо “, „ Любовта е полуда “, „ Козият рог “, но  филмът задава и още доста други въпроси - какво е изкуството и какъв е неговият бездънен смисъл, какво се случва с изкуството, по какъв начин се трансформира обществената и политическа действителност, по какъв начин това рефлектира на културата и обществото.

„ Нашият филм споделя за неща, които в трагикомичен проект наблюдават живота и връзките на няколко някогашни кинаджии, което нормално е обвързвано с нещо забавно, завоалирано, може би и леко пикантно. Истината обаче е надалеч по-драматична и това най-ефикасно може да се покаже с оръжията на комедията. Всъщност главната задача е внушението, посланието да пристигна незабележимо при фена на подсъзнателно равнище. Тук сатирата не е способ, не е изчистен род, а единствено констатация в какво общество живеем, по какъв начин и за какво привикваме със статуквото и имаме ли в действителност кураж и вяра да се измъкнем от него. Самата история би трябвало да бъде занимателна и забавна, а в случай че общественото обръщение е разпознато в тази кино конструкция, значи сме си свършили работата добре “, споделя за новия си филм създателят на „ Мадам Бовари от Сливен “, „ Трака-трак ”, „ Време за дами ”, „ Асистентът ”, „ Слънчево ”.

Останалите функции в „ Пътуващо кино “ се извършват от Васил Банов, Борис Луканов, Досьо Досев, Андрей Слабаков, Васил Василев-Зуека, а по време на фотосите екипът прекосява съвсем цяла България - от Жеравна през Твърдишкия Балкан до София.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР