Катерина Дойчева спечели бронзов медал в категория до 78 килограма

Катерина Дойчева спечели бронзов медал в категория до 78 килограма ...

Катерина Дойчева с бронз на Европейската купа по джудо в Румъния.

Катерина Дойчева спечели бронзов медал в категория до 78 килограма при девойките на Европейската купа по джудо в Клуж-Напока (Румъния). Българката премина през репешаж, в който победи с ипон рускинята Лулия Буторина, а в битката за бронзовия медал се наложи отново с ипон над представителката на Швеция Гри Йонсон.

При юношите в каегория до 60 килограма Любослав Григоров също стигна до репешаж, но го загуби с ипон от представителя на домакините Попа Алешандру. В категория до 73 килограма Йордан Тодоров също стигна до репешаж, но там допусна поражение с ипон от молдовеца Адриан Крияновший. На репешаж участва и Теодор Табашки в категория до 81 килограма, но той беше победен в допълнителното време от представителя на Босна и Херцеговина Вук Елез. В категория до 90 килограма двама българия стигнаха до репешажи, но не успяха да се доберат до медалите - Борислав Владов и Васил Динев.

В категория до 48 килограма при девойките медалистката от Европейския олимпийски младежки фестивал Анастасия Балабан стигна до репешаж, но загуби от румънката Ясмина Ковачиу с ипон. В същата категория Габриела Димитрова допусна поражение в битката за третото място именно от Ковачиу. В категория до 63 килограма Йоана Манова беше победена в репешажа с ипон от представителката домакините Теодора Оприска Поп.
 

Източник: sportal.bg