Катерът от Бреговата охрана на САЩ Хамилтън се е отправил

...
Катерът от Бреговата охрана на САЩ Хамилтън се е отправил
Коментари Харесай

Катер от Бреговата охрана на САЩ се отправя към Черно море

Катерът от Бреговата защита на Съединени американски щати " Хамилтън " се е отправил към Черно море за взаимна работа с сътрудници от района и съдружници от НАТО, заяви на страницата си в Туитър Шести флот на Военноморски сили на Съединени американски щати, съобщи ТАСС.

" Катерът от Бреговата защита на Съединени американски щати " Хамилтън " стартира преход в северно направление за пренос в Черно море след работа с ескадрения миноносец на Военноморски сили на Съединени американски щати " Рузвелт " в Егейско море . " Хамилтън " ще работи със съдружници от НАТО и сътрудници от района ", се споделя в известието, без да се дават повече детайлности.

Кораби на страни от НАТО постоянно влизат в Черно море. Руското външно министерство неведнъж е отбелязвало, че военно наличие в акваторията на Черно море на кораби от страни, които се намират отвън този район, не оказва помощ за укрепването на стабилността, показва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

От март до юли Балканите и Черноморският район са хазаин на най-голямото военно обучение на Съединени американски щати и НАТО тази година. " Дифендър Юръп " 21 е с отбранителна цел и показва твърдия ангажимент на Америка като стратегически сътрудник за сигурността на района. В него вземат участие 28 000 бойци от 26 партньорски страни от НАТО и Съединени американски щати и се разиграва на 30 полигона в 14 страни от Балтика до Балканите и от Северно до Черно море. В рамките на няколко по-малки учения хиляди бойци по едно и също време организират отбранителни интервенции по море, суша и въздух.

А ролята на България ще е с изключение на като участник - и като хазаин на три учения от средата на май до юни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР