Катерачът, заради когото се наложи цялостна евакуация на Айфеловата кула,

...
Катерачът, заради когото се наложи цялостна евакуация на Айфеловата кула,
Коментари Харесай

Катерач затвори Айфеловата кула за часове, вече е арестуван

Катерачът, поради който се наложи цялостна евакуация на Айфеловата кула, беше хванат от полицията, откакто се катери повече от шест часа, съобщи БГНЕС.
Мъжът не бе разпознат незабавно и се " намира в ръцете на незабавните екипи ", които бяха ситуирани при кулата. Не е ясно какво го е предиздвикало да се прави на Спайдърмен.

live #EiffelTower on Lockdown Over Climber - #Paris #France nowthisnews https://t.co/3gLwNqtL9m
— Richard Grune (@0406Guno) May 20, 2019
Най-известната забележителност във френската столица ще бъде отворена още веднъж за гости през днешния ден, съобщи компанията ръководеща обекта.
Според известия в медиите, когато мъжът е бил видян, той към този момент е бил на втория етаж на кулата на височина към 149 метра.

Eiffel-Tower in Paris Evacuated due to a High Climber! (+ Video)! RT via: ---> > https://t.co/AWcEdBt7k3
— zettie leeuwenburgh (@zettieleeuw) May 20, 2019
Айфеловата кула, която се счита за основен знак на френската столица, се посещава от няколко милиона души годишно. Тя е издигната по поръчка на френското държавно управление през 1889 година, проектирана от инженера Густав Айфел и става най-високата постройка в света от това време. Първоначално кулата е била планувана да съществува 20 години и по-късно да бъде разглобена, защото доста парижани не харесват нейния дизайн, само че през годините се трансформира в знак на френската столица.
Това не е първият път, когато човек се пробва да се изкачи на кулата. През 2015 година Джеймс Кингстън се изкачи на постройката без защитни въжета и без позволение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР