Категорията на 4-звездният Гранд Хотел Рига в Русе ще бъде

...
Категорията на 4-звездният Гранд Хотел Рига в Русе ще бъде
Коментари Харесай

Понижават категорията на 4-звезден хотел в Русе заради мизерия

Категорията на 4-звездният Гранд Хотел Рига в Русе ще бъде понижена по предписание на министъра на туризма Николина Ангелкова. Принудителната административна мярка се постанова поради открити неприятни хигиенични условия в хотела.

Екипи на министерството са направили инспекция след сигнал за неприятна хигиена и услуги, които не дават отговор на категорията на хотела. Сигналът е от деца, които са били настанени там. Те създали фотоси на разнообразни елементи от стаите си и ги споделили с родителите си, които алармирали отрасловото ведомство.

На място експертният екип на министерството е открил, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не дават отговор на нито една от категориите , които са избрани в Закона за туризма, което е мотив за стартиралата процедура.
За това противоречие в закона се планува и налагането на глоба на хотелиера в размер от 200 до 1 000 лв. и от 1 000 до 3 000 лв. за юридически лица.

Експертите към МТ са запечатали въпросните етажи от хотела. Предстои да се намеси и Регионалната здравна ревизия, което би трябвало да стане до 3 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР