Категорично вярвам, че по-силна еврозона означава по-силна Европа, заяви българският

...
Категорично вярвам, че по-силна еврозона означава по-силна Европа, заяви българският
Коментари Харесай

Горанов в Брюксел: По-силна еврозона означава по-силна Европа

Категорично имам вяра, че по-силна еврозона значи по-силна Европа, съобщи българският финансов министър Владислав Горанов пред членове на икономическата комисия на Европейския парламент, където показа резултатите от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, завършило в края на юни, заяви Българска национална телевизия.

" България в сходство с контракта е длъжна рано или късно да се причисли (бел. ред. към еврозоната). Друг е въпросът, че липсват задоволително ясни правила и процедури за определяне на близкото съдействие с единния контролен механизъм, което се предлага като първа стъпка по пътя на България за участие в еврозоната, сподели Горанов. По-късно през днешния ден се чака финансовите министри на страните от валутния съюз да обсъдят настояването на България за присъединение към така наречен чакалня на еврозоната и към банковия съюз.

Пред евродепутатите Горанов изрази вяра, че в този развой към България няма да бъдат отправяни " неофициални и не по разпоредбите причини, които да оставят в нас усещането, че сме третирани несъответстващо и неравно с другите страни ", както се случва с договарянията за включването в зоната " Шенген ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР