Категорично всичките ни данни за състоянието на кислородоподаващата система, са,

...
Категорично всичките ни данни за състоянието на кислородоподаващата система, са,
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов: Кислородоподаващата система е била изправна

Категорично всичките ни данни за положението на кислородоподаващата система, са, че тя е била поддържана и изправна. Това сподели на брифинг във връзка вчерашния пожар в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " Проф. Николай Габровски, изпълнителен шеф на болничното заведение.

Проф. Николай Габровски, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ": В някаква степен към този момент сме спокойни. Установиха се тъкмо какви са вредите. Специални благодарности към Столична община, която изпрати екип да откри дали има градивни повреди по постройката. За благополучие няма. Така че сега стартират действия по подсилване по една от стените, които са били развалени.Аз няма да мога да дам преди края на следствието информация. Разбира се, има догадки, доста изтекла информация. Това, което мога да кажа, че изрично всичките ни данни за положението на кислородоподаващата система, са, че тя е била поддържана и изправна. Спазени са всички условия. На процедура нямаме опасения, че случай или нарушена функционалност са довели до случая.
По връзки за повода за пораждане на този пожар чакаме информация, добави той.

Възстановена е и активността на противошокова зала.
Проф. Николай Габровски: Има информация за запалена цигара. Тя е включена в здравната документи. Но не желая да приказвам по тази тематика, защото връзката сред едното и другото не е открита и не желая да звучи като обвиняване към някого без да имам съображение за такова. Нарушения на вътрешния ред имаме доста постоянно от пациенти. Имаме доста сериозен проблем с това, защото сами разбирате, че ние не можем нито да ги глобяваме, нито да сме по някакъв метод настоятелни в своите претенции. Има хора, които имат свои визии за вътрешния ред в болничното заведение.
" Категорично е имало гърмеж. Това е документирано. Има и очевидци, и хора, които са били наоколо ", сподели още проф. Габровски.
 Разследването за пожара в Разследването за пожара в "Пирогов " продължава
Продължава следствието на аргументите за пожара в столичната болница "Пирогов ", при който починаха двама души, а 32-ма бяха евакуирани.Има ли към този момент вод...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР