Категорично възразяваме срещу въведената от г-н Марешки практика да използва

...
Категорично възразяваме срещу въведената от г-н Марешки практика да използва
Коментари Харесай

Лукойл България: Марешки използва парламентарната трибуна за очерняне на бизнес-конкуренти и рекламиране на собствен бизнес


" Категорично възразяваме против въведената от господин Марешки процедура да употребява трибуната на българския Парламент за оклеветяване на бизнес-конкуренти и рекламиране на личен бизнес. Подобно държание от страна на заместник-председател на висшия законодателен орган в страната е образец за корист с власт ". Това декларират от пресслужбата на Лукойл България по отношение на изказванията на зам.-председателя на Народното събрание и водач на партия “Воля” Веселин Марешки в Народното събрание.

" Припомняме, че надалеч преди визитата на Председателя на Европейския парламент, още през април 2017 година Българската петролна и газова асоциация алармира ЕК за голям брой нерешени въпроси по отношение на естественото действие на пазара на горива в страната и нарушение на произлизащите от европейското право общи правила, залегнали в Договора за Европейския съюз, и по-конкретно общия принцип за господство на закона. Сигналът е съответно заведен по открития ред за сезиране на компентентната институция – Европейската комисия ", означават от Лукойл България.

От компанията възразяват остро против внушенията на Марешки, че фирмите от групата ЛУКОЙЛ укриват налози. " Заявяваме, че всички сдружения от групата ЛУКОЙЛ са непрекъснато подлагани на проверки и инспекции от страна на всички контролни финансови органи в страната. Всички направени проверки са приключили със съответните ревизионни актове. Документално е открито, че заплатените от фирмите дължими налози, акцизи и други вземания са в размер на близо 32,5 милиарда лв. (виж приложената таблица) ", се акцентира в известието.

От Лукойл България приканват министъра на финансите и ръководителите на съответните финансови органи да осведомят обществеността:

- има ли и какъв брой са проверките, приключили с ревизионни актове, на фирмите от групата на Марешки в бранша на търговията с горива?

- има ли и какъв брой са месеците през 2016 година, в които компанията за търговия с горива на Марешки е внасяла в хазната Данък добавена стойност в размер, по-голям от 20 лева?

" В последните месеци господин Марешки неведнъж насочи обществени подмятания за оказван върху него политически напън, обвързван с бизнеса му, до момента в който в това време самичък се възползва от позицията си на заместник-председател на Народното събрание, с цел да упражни подобен и да инициира две персонални срещи с генералния шеф на „ ЛУКОЙЛ-България”. На тези срещи той ясно и изрично чу нашата позицията за равнопоставеност на всички участници на пазара и господство на закона. По този мотив заявяваме, че тази позиция няма да се промени, без значение дали е изказана обществено или на четири очи ", декларират от Лукойл България.

Данъци от групата ЛУКОЙЛ за 2000 година - май 2017 година

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ЛУКОЙЛ Нефтохим ЛУКОЙЛ България Общо

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Данък добавена стойност 9,4085 млрд.лв. 1,9578 милиарда лева 11,3663 милиарда лева

Акциз 11,6392 милиарда лева 7,8472 милиарда лева 19,4864 милиарда лева

Данък облага 91,1 млн. лева 60,8 млн. лева 151,9 млн. лева

Други налози 49,9 млн. лева 385,6 млн. лева 435,5 млн. лева
Погасени остарели отговорности преди

приватизацията 330,5 млн. лева - 330,5 млн. лева

Социални осигуровки 274,8 млн. лева 136,9 млн. лева 411,7 млн. лева

ДОД 140,5 млн. лева 52,1 млн. лева 192,6 млн. лева

Мита и митнически сборове
по вноса 22,3 млн. лева - 22,3 млн. лева

Еко такси - 70,1 млн. лева 70,1 млн. лева

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Всичко 21,9569 милиарда лева 10,5105 милиарда лева 32,4674 милиарда лева

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР