Категорично стоя зад всички твърдения, след като съм го казала,

...
Категорично стоя зад всички твърдения, след като съм го казала,
Коментари Харесай

Ваня Григорова след разпита в полицията: Стоя зад твърденията си

Категорично заставам зад всички изказвания, откакто съм го споделила, аз съм го удостоверила. При разпита си в полицията не получих копие от жалбата по сигнала на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване.
Това съобщи пред bTV Ваня Григорова от КГ " Подкрепа ".

" Категорично заставам зад всички изказвания, откакто съм го споделила, аз съм го удостоверила. По отношение на „ финансовата пирамида “, изтъквам тъкмо написаното: " Важно е в тези частни пенсионни сдружения да има нови приходи от вноски. По този метод те съумяват да образуват облага. Подобен е механизмът на деяние на " финансовите пирамиди “, сподели Григорова.

Според нея казусът е в метода на удържане на такси от персоналните партиди, като обезпечават облага на сдруженията, даже когато те губят суми от осигурителните вноски.

" Конкретен образец: 2018 година едно от тези сдружения е изгубило 170 млн. лева на лицата, които се обезпечават в него. 2019 година е имало нарастване на средствата по партидите, само че през 2018 година регистрират 16, 4 млн. лева облага след налози. Нормално ли е, когато реализираш загуба за лицата, които представляваш – да отчиташ облага? “, разяснява тя.

Григорова уточни, че в Кодекса за обществено подкрепяне е заложена гаранция, съгласно която при погашение на пенсии от УПФ, в случай че средствата не покриват брутните вноски, тогава компанията ще би трябвало да доплати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР