Категорично ще подкрепим ветото на президента за изтребителите F-16. Мотивите

...
Категорично ще подкрепим ветото на президента за изтребителите F-16. Мотивите
Коментари Харесай

Ген. Попов: ГЕРБ и договор със златната рибка да сключи, от БСП пак ще са недовлни

Категорично ще подкрепим ветото на президента за изтребителите F-16. Мотивите на президента съответстват съвсем напълно с нашите доводи, които изказахме предишния петък в пленарна зала.

Това сподели пред камерата на bTV депутатът от Българска социалистическа партия Николай Цонков във връзка наложеното несъгласие от президента за договорката за F-16.

"За нас можеше да бъдат реализирани доста по-добри условия. Ние сме за модернизацията на българската войска и считаме, че трите плана би трябвало да вървят дружно и в комплект.

Според нас огромните разноски за закупуването на изтребителите ще попречат за развиването и модернизацията на сухопътните войски и военноморските сили. Дано ръководещите схванат в петък, че с тези контракти не се пази националния интерес.

За страдание гласуването несъмнено ще бъде същото и Народното събрание ще бъдат погазен за следващ път, тъй като предходната година приехме едни параметри по тази договорка, а в този момент те се промениха фрапантно и се пое нов заем от 700 млн. ", разгласи Цонков.

Председателят на Комисията по защита и народен представител от ГЕРБ ген. Константин Попов изрече друго мнение.

"Какво ще се случи, в случай че ветото на президента мине? Какво ще се случи с военновъздушните сили? И държавно управление, и министър председател, и министър на защитата, всички ясно са декларирали, че всички типове войски ще се модернизират.

Със договорката за F-16 взимаме най-хубавото решение и пазиме националния интерес. Ясно е, че Българска социалистическа партия ще са срещу. Те постоянно са срещу и търсят абсурда.

ГЕРБ и контракт със златаната рибка да подписа, от Българска социалистическа партия отново ще са недоволни, тъй като три стремежи за малко.
Изтребителите F-16 са отлични и аз приветствам държавното управление за решението, което взе ", безапелационен беше ген. Попов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР