Категорично ще наложа вето на този закон. Това е опит

...
Категорично ще наложа вето на този закон. Това е опит
Коментари Харесай

Президентът Радев ще наложи вето на Изборния кодекс

Категорично ще наложа несъгласие на този закон. Това е опит да се резервира опцията изборите да бъдат манипулирани. Така президентът Румен Радев разяснява пред публицисти признатите от Народно събрание промени в Изборния кодекс.

Отдавна има всички условия кабинетът да подаде оставка, сподели още Радев. Според него митингите в страната се радикализират. Заяви, че всяко отсрочване от страна на ръководещите единствено ще задълбочи рецесията.

Явно ръководещите се пробват да доразпределят порциите и още веднъж да създадат по този начин, че да въздействат върху изборите и да манипулират по тяхно предпочитание, добави Радев.

Президентът акцентира, че чиновниците на НСО през вчерашния ден са работили по разпореждане на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

" Както знаете чиновниците на НСО са работили по напътствие на стопанката на Народно събрание госпожа Караянчева. Проблемът не е в НСО. Проблемът е в метода, по който се ръководи страната и в производството на нефелни и лобистки закони. Когато едно ръководство не взема решение проблемите на хората и се крие от тях, каква е разумната развръзка - хората да дойдат при тях. Аз от дълго време моля да има законодателна смяна, която да почисти главните задания, обсега на деяние, подчинеността и контрола върху НСО. Това, съгласно мен, е извънредно време да стане. И в случай че има апели за закриване на НСО, то това може да стане единствено със закон, тъй като закон учредява тази работа. И когато желаеме да бъде закрита, тези които желаят, надлежно и Народното събрание, би трябвало да уточни, коя друга конструкция, с какъв персонален състав, с какви пълномощия, с каква подготовка ще поеме защитата на тези сериозни обекти от националната ни сигурност - Министерски съвет, Парламент и Президентство ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР