Категорично се задава предизборна кампания, в която политическите играчи ще

...
Категорично се задава предизборна кампания, в която политическите играчи ще
Коментари Харесай

Предизборната кампания - за или против Русия и Газпром

" Категорично се задава предизборна акция, в която политическите играчи ще бъдат ясно позиционирани – геополитически по отношение на войната в Украйна и по отношение на Русия и " Газпром ".Това сподели пред социологът Елена Дариева от организация " Насока ".

" От Политическа партия сякаш избират тази тематика да остане затворена. До през вчерашния ден Асен Василев споделяше – никакви договаряния с " Газпром ", в този момент – в случай че " Газпром " могат да ни продадат на ниска цена газ, за какво не. Позицията на Българска социалистическа партия е най-последователната на българската политическа сцена ", съобщи тя пред БНР. 

Топ тематиката е повишаването на цените на стоките от първа нужда – за към 80 на 100 от хората тази тематика поражда най-масови страхови настройки, терзанието от растежа на енергоносителите се споделят от две трети от запитаните. Страхът от войната в Украйна е присъщ едвам за към една трета от жителите, разясни Дариева в навечерието на формалната предизборна акция.

Предизборната акция набира скорост, означи Елена Дариева. Тя не изключва да станем очевидци на нападки сред довчерашни сътрудници.

" Българска социалистическа партия са в извънредно сложна обстановка поради разграничителните линии в обществото. Сред гласоподавателите на Българска социалистическа партия е максимален делът на симпатизантите, които са " за " съюз с Русия. (…) Българска социалистическа партия няма различен вид да поддържа друга изразителност. Те са в сложна обстановка и поради вътрешната съпротива, която набира сили, и поради сложните връзки с президента. "

По тематиката за евроатлантическото обединяване Елена Дариева уточни, че след 2 октомври не позволява да се стигне до това, само че в случай че навлезем в поредност от вотове, то на един идващ стадий не изключва да се стигне до по-широка консолидация, " която за следващ път да препотвърди евроатлантическия ни избор ".

" Към момента поддръжката за участие на страната ни в Европейски Съюз е 77%. Напоследък набъбна и поддръжката за НАТО, която възлиза на 61%. "

Относно използването на социологическите данни Дариева назова " рисково, подвеждащо и спекулативно политически решения да се обосновават по сходен инструментален метод ".

" Това е катурване на логиката на политическия развой. Къде остава политическото водачество? "

Социологът посочи, че експертите си имат така наречен " 33% тресавище, в което ги има тези конформисти, които следват логиката на евентуалния победител и вървят след него, хора, които злоумишлено подвеждат социолозите ".
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР