Категорично процедурата за продажба на ЧЕЗ не е прозрачна. Зад

...
Категорично процедурата за продажба на ЧЕЗ не е прозрачна. Зад
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Ако Гинка реши да дръпне шалтера на Борисов?



Категорично процедурата за продажба на ЧЕЗ не е транспарантна. Зад рамото на Гинка наднича някой различен. Несериозно е стратегически бранш за България да се ръководи от една дребна пазарджишка форма. Ако на следващия ден Гинка реши да дръпне шалтера на Борисов, тя ще го направи. Токът смъква и качва държавни управления. Това сподели ръководителят на „ Движение България за жителите “ Димитър Делчев в ефира на БТВ.

Според него ДАНС би трябвало да създадат инспекция на договорката и на това дали тя е почтена. „ Трябва да е ясно кой прави тази договорка. Това е разпределението за 3 милиона българи. Пълна безнаказаност е същинските притежатели не са тази. Няма логичност при интерес на огромни играчи на терена, ЧЕЗ да се купува от една дребна компания на пазара. Няма логичност доста неща в България да се продават, а притежателят да не се знае. Това задкулисия ще го платим всички ние през цената за тока. Очаквам тя да се увеличи “, акцентира Делчев.

„ Притеснява ме, че се чертаят изкуствени разграничителни линии в дясно. Интерес от това имат ГЕРБ, тъй като нямат изгода от съвременна десница. В Реформаторския блок има две разнообразни трендове - едната по-скоро към ГЕРБ, другата да се сътвори нова десница. Такива течения има и в другите десни партии. Нужно е да обединим старания, с цел да разбием порочния кръг. Не бих застанал зад ръководство на Българска социалистическа партия, само че не и зад една пълзяща тирания. Искаме господство на закона и битка с корупцията. Нужно е да начертаем алена разграничителна линия и десните да застанем от едната страна. Ще продължаваме да отстояваме политическия си дневен ред “, сподели още ръководителят на придвижването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР