Категорично против кандидатурата за обвинител №1 на настоящия зам.-главен прокурор

...
Категорично против кандидатурата за обвинител №1 на настоящия зам.-главен прокурор
Коментари Харесай

Христо Иванов: Гешев е абсолютно недопустим кандидат за главен прокурор

Категорично срещу кандидатурата за обвинител №1 на сегашния зам.-главен прокурор Иван Гешев се оповестиха от Демократична България. " Това е един безусловно неприемлив претендент и тъй като виждаме, че това ще бъде водещ претендент на статуквото, желая да кажа, че ние уверено ще се съпротивляваме със всички средства на сходен избор ", съобщи водачът на " Движение Да България " Христо Иванов.
По думите му " няма подозрение, че в границите на законово плануваните необятни времеви граници за избора на основен прокурор, Цацаров и подчиненото му болшинство в прокурорската гилдия избраха оптимално комфортния за техните цели график за осъществяване на избора - не инцидентно се концентрират номинациите в края на юли, т.е. употребява се началото на мъртвия политически и медиен сезон тъкмо преди локалните избори. Това не е инцидентно съвпадане, уверен е Иванов и разясни за какво - поради огромната неопределеност, изключително за ГЕРБ – какво ще се случи с ГЕРБ минус Цветанов.
" Тази формула Борисов би трябвало да реши на локалните избори и това уравнение е много комплицирано за него. Очевидно е, че господин Цацаров се надява да употребява тази неустановеност и несигурност, която ще съществува тъкмо преди изборите, с цел да консолидира една коалиция зад стремежи от него претендент, а това явно е прокурорът Гешев ", разяснява Иванов.
" Г-н Цацаров си показва, че по този метод ще назначи човек, който е още по-верен прислужник на олигархията, още по-безскрупулен и дори допускам, че търси контрастност, надява се да чуе, че ще съжалим за Цацаров ", добави водачът на " Да България ".
Той е безапелационен, че в случай че бъде определен Гешев, " това ще бъде значимо утежняване на ситуацията по всички индикатори – липса на каквото и да било схващане за обществена задача на прокуратурата, за нуждата на промяна ".
Той дефинира Гешев като " човек, който е подготвен да влиза в обществени мнения и офанзиви, да унижава хора пред камери, да употребява репресивна власт и медийна власт комбинирано, с цел да служи на това, което назоваваме олигархия в България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР