Категорично против идеята за създаване на Медицински надзор като свръхцентрализирана

...
Категорично против идеята за създаване на Медицински надзор като свръхцентрализирана
Коментари Харесай

СДС са против създаването на Медицински надзор

Категорично срещу концепцията за основаване на Медицински контрол като свръхцентрализирана конструкция се оповестиха от Съюза на демократичните сили. Според тях обяснението за повишение на контрола и качеството на медицинските действия е "благовиден претекст ", осведомят от партия Съюз на демократичните сили (СДС).

Прекалената концентрация и свръхрегулациите основават само предпоставки за административен произвол, безапелационни са от Съюз на демократичните сили. Според тях и в този момент има задоволително контролни органи, които имат законови пълномощия за контрол в здравната система.

От партията считат, че структурните промени, основаването на магаагенция за медицински контрол е опция от ръководещата партия ГЕРБ и здравният министър Кирил Анананиев да позволен следващата неточност в опазването на здравето. Сините приканват да бъде ускорено приемането на Здравната карта и електронното здравно досие.

Те оферират министърът и екипа му да се вслушат в експертизата на съсловните организации и партиите. В същото време от Съюз на демократичните сили приканват Българска социалистическа партия да спре с лицемерните заигравания със страховете на хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР