Категорично при управлението на пандемията у нас имаше допуснати грешки.

...
Категорично при управлението на пандемията у нас имаше допуснати грешки.
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Допуснаха се грешки с пандемията у нас

Категорично при ръководството на пандемията у нас имаше позволени неточности. Най-голямата от тях беше основаването на суматоха. Това съобщи съветникът на министъра на опазването на здравето проф. Мира Кожухарова.

„ В епидемиологията е извънредно значимо когато прилагаш някакви ограничения да се вършат разбори. Целта им е да се реши кое е било сполучливо и кое не и при последващи аналогични обстановки, а пандемията не е и завършила, да се знае какво би трябвало да се прави. Трябва да си дадем сметка кое от правеното е било потребно. Такъв разбор би бил полезен”, сподели още тя в утринния блок на Нова телевизия.

„ Категорично имаше позволени неточности. Трудно за разбиране е това, че числата посочваха огромен брой смъртни случаи у нас, при релативно не доста огромен брой позитивни случаи”, разяснява проф. Мира Кожухарова.

Тя регистрира и обстоятелството, че по време на първата вълна у нас, както и в целия свят, нямаше задоволително средства за предотвратяване, до момента в който това в този момент обаче не е по този начин.

„ Причинителят за първи път циркулира измежду хората, само че епидемиите и пандемиите не са нещо непознато. Основната неточност беше, че в една огромна част в този интервал, изключително първоначално, аз не виждах епидемиологичния разбор на обстановката. Епидемиологията е една много остаряла здравна просвета, пандемии е имало и преди и човечеството има избран опит”, уточни още проф. Кожухарова.

„ Надявам се от ден на ден хора да желаят да се имунизират. Сега е моментът по-възрастните хора да създадат жест към порасналите си деца - да се имунизираме и да им дадем опция да бъдат спокойни и да престанат да ни мислят”, разяснява проф. Мира Кожухарова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР