Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не

...
Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи


Категорично министър председателят Борисов не е оказвал напън върху мен, не искам името ми да му тежи. Това разяснява пред публицисти в Стара Загора министърът на правораздаването в оставка Цецка Цачева, съобщи „ Фокус “.
„ Оставката е персонален акт. Във времето обратно съм потвърдила, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично. И това се потвърди незабавно по-късно на извършените парламентарни избори, на които партията ГЕРБ е и към този миг ръководеща мандатоносител на кабинета „ Борисов “ 3. Не искам по никакъв метод името ми да тежи на премиера Борисов в тази към този момент предизборна акция, нито пък на Министерски съвет, на държавното управление като цяло, заради което смятам, че решението ми е вярно, а то е споделено и от министър-председателя “, разяснява Цачева и акцентира, че за нея е значимо да реагира тук и в този момент и го е направила още рано тази заран, откакто е имала подготвеност и във вчерашния ден да подаде оставка.
„ Така се носи отговорност съгласно мен. Натиск върху мен изрично не е имало от страна на премиера. Отношенията ни са правилни. Проведохме спокоен диалог тази заран, само че при по този начин създалата се обстановка, когато вървят инспекции, смятам, че един правосъден министър не може да извършва функционалностите си. Това, което министър председателят ми сподели през днешния ден, откакто му обясних защо става дума, е че поддържа моето предложение аз да подам оставка “, сподели още Цецка Цачева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР