Категорично паниката и истерията не са полезни. Предизвикателството коронавирус е

...
Категорично паниката и истерията не са полезни. Предизвикателството коронавирус е
Коментари Харесай

Дариткова посочи най-опасното нещо около Covid-19

Категорично суматохата и нервността не са потребни. Предизвикателството ковид е ново освен за България, само че и за света. Тепърва следва да се вършат всевъзможни разбори по тематиката.

Най-важното е страната да демонстрира, че прави всичко допустимо за ограничение на ковид и се грижи за здравето и сигурността на хората. Според мен ограниченията дават резултат.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ и ръководител на здравната комисия доктор Даниела Дариткова по отношение на разпространяването на ковид "Всички ограничения ще дадат резултат и би трябвало да се съблюдават.

Днес сме дали инструкции и към работодателите. В Народното събрание също са взети ограничения и скупчването на огромни групи хора ще се редуцира. Депутатите ще продължим да вървим съзнателно на работа, като за депутатите от Плевен и Габрово не са планувани благоприятни условия за отсъствия ", разкри тя.

"Надявам се да покажем, че сме единно общество и можем да съблюдаваме дисциплинираност. Всички би трябвало да бъдем виновни и да се отнасяме умишлено към рекомендациите на експертите.

Така с изключение на своето лично здраве ще пазим и здравето на всички останали. Всички данни демонстрират, че коронавирусът не е толкоз заплашителен за децата и младежите, само че е рисков за по-възрастните и хората с по-слаб имунитет. Точно по тази причина би трябвало да бъдем виновни и дисциплинирани ", безапелационна бе доктор Дариткова.

"Относно ограниченията в лечебните заведения мога изрично да заявя, че всеки един пациент в потребност ще получи лекуване. Лечебните заведания разполагат със защитни дрехи и маски за към месец напред.

В момента стартира произвеждане, тъй като не е ясно какъв брой дълго още ще се наложи да се съблюдават ограниченията. Това произвеждане е превантивна мярка, с която се цели да сме в подготвеност, в случай че обстановката с ковид се удължи ", сподели още Даниела Дариткова.

"Към момента няма планувани репресивни ограничения за тези, които примерно не съблюдават карантина. Отново ще прикани за дисциплинираност и съблюдаване на ограниченията. Най-опасно ще е, в случай че тематиката за ковид се политизира. Силно имам вяра, че това няма да се случи и всички виновни политически фактори няма да позволен политизирането на ковид ", разгласи тя.

Председателят на здравната комисия разяснява и тематиката за митинга на медицинските сестри. "Познавам работата и проблемите на медицинските сестри. И сега търсим решения на техните проблеми. Не мисля, че това, което се случи, беше вярно. Имаше риск за живота и това бе повода да отвръщам по този начин остро. Диалогът е всичко. Решения се взимат единствено с разговор.

Миналата година удовлетворихме желанията на сестрите и към този момент повече средства отиват в лечебните заведения, които могат да се отделят за възнаграждение на личния състав.

Всичко това са стъпки, които се извършват сега. Останалите претенции на петте сестри окупирали залата в Народното събрание би трябвало да се диференцират.

Исканията за отпадане на комерсиалните сдружения в опазването на здравето са политически. Не виждам по какъв начин такова отпадане ще докара до увеличение на заплатите сестритеПак ще повторя, че би трябвало да водим разговор и го вършим - през днешния ден примерно водихме диалози със синдикатите ", разкри Даниела Дариткова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР