Категорично отказвам да се съглася с изказаната от германския канцлер

...
Категорично отказвам да се съглася с изказаната от германския канцлер
Коментари Харесай

Бареков пред ръководството на консерваторите: Категорично съм против идеята на Ангела Меркел за миграцията

Категорично отхвърлям да се съглася с изказаната от немския канцлер Ангела Меркел концепция за връщане на мигрантите от Германия в страните, в които в началото са влезнали или са регистрирани, против дадена финансова полза. Такава позиция изрази европейският народен представител Николай Бареков по време на приветствената си тирада на състоялото се през днешния ден формалното разкриване на годишната среща на Европейските консерватори и реформисти, на която той е съдомакин.

“България е красива, само че бедна страна, само че не желаеме парите на Меркел в подмяна на превръщането ни на донор на Германия”, съобщи евродепутатът и предложи на немският канцлер да не извива ръцете на българския министър председател за банкет на мигранти от Германия против пари.

Бареков разгласи още, че изцяло поддържа концепцията, споделена от българското държавно управление в лицето на Бойко Борисов, че би трябвало да се мисли в посока по какъв начин да бъдат построени уреди за приютяване на хора в неволя на територията страни, намиращи се отвън Европейския съюз.

Пред управлението на ЕКР евродепутатът означи и, че най-хубавата стратегия до този миг за справяне с мигрантската рецесия е писана точно от екипа на ръководената от него партия през 2014 година. „ Фундамент в тази стратегия е цялостното затваряне на европейските граници”, акцентира той.

Годишната среща на Европейските консерватори и реформисти се организира за първи път у нас. За събитието в столицата дойдоха знакови европейски консерватори. Сред тях са Джефри ван Орден - зам.-председател на ЕКР и член на Екологичен потенциал от Англия, Ян Захрадил - президент на АКРЕ и член на Екологичен потенциал от Чешка република, Ханс-Олаф Хенкел - зам.-председател на ЕКР и член на Екологичен потенциал от Германия и Ричард Милсъм - изпълнителен шеф на АКРЕ.

В рамките на работната седмица европейските депутати ще осъществят редица срещи на високо равнище както с държавния, по този начин и с неправителствения бранш. На разискване ще бъдат сложени основни за България и Европейски Съюз тематики катo миграцията, българското председателство на Европейския съвет, сигурността на Балканите и Европа след Брекзит, присъединението на Западните Балкани и ролята на България в района.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР