Категорично осъждаме поредния случай на цензура и заплахи към български

...
Категорично осъждаме поредния случай на цензура и заплахи към български
Коментари Харесай

Нинова: Журналисти, казвайте истината! БСП е на ваша страна

" Категорично осъждаме следващия случай на цензура и закани към български публицисти от Политическа партия ГЕРБ. Преди дни такава беше отправена към Сашо Диков. Вчера - към Елена Йончева. Днес - към Виктор Николаев ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка заканите към журналиста от Нова телевизия от страна на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиера от Обединени патриоти Валери Симеонов.

При гостуването си през днешния ден в утринния блок на малкия екран създателят на книгата " Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите " се обърна към водещия с думите: " Много мощни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко по този начин беше тръгнала в някаква посока, само че в този момент виждам, че липсва столчето й ".

По-късно в същото предаване и вицепремиерът Валери Симеонов продължи да плаши Николаев: " Вие, да вземем за пример, също сте били назначен на краткотраен контракт, след това са ви го създали непрекъснат. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си самичък ".

Ето какво сподели още Корнелия Нинова във връзка скандалните изказвания:

" Никакво опрощение, че става дума за персонално мнение на един народен представител, не може да изтрие обстоятелството, че Антон Тодоров показва тези позиции освен в малките екрани, само че и от парламентарната естрада под благосклонния взор на управлението на партия ГЕРБ, на ръководителя на Народното събрание и поощряван с мълчанието на министър-председателя Борисов. Това не е казус, а метод на мислене на ръководещите: или ще мълчите, или ще минем през вас, ще ви уволним, ще ви смачкаме. Уважаеми публицисти, не мълчете. Показвайте обективната картина в страната. Ние сме на ваша страна и на страната на истината. "

По-рано през днешния ден ГЕРБ се разграничи от думите на своя народен представител с претекста, че Тодоров изразявал единствено лично мнение.

От ДБГ към този момент желаеха Антон Тодоров да напусне Народното събрание, а Асоциацията на европейските публицисти прикани за медиен протест на ръководещи, които заплашват публицисти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР