Категорично няма доказателства, че коронавирус се предава чрез храна. Това

...
Категорично няма доказателства, че коронавирус се предава чрез храна. Това
Коментари Харесай

Земеделският министър: Не се заразяваш с коронавирус чрез храна, първо да се продава българското

Категорично няма доказателства, че ковид се предава посредством храна. Това съобщи изрично земеделският министър Десислава Танева. Тя уточни, че Европейската организация по храните публично е излязла със мнение, че няма риск да се заразим от храна.
Танева добави, че всичко от горната страна като хигиена е нещо от горната страна. Имало рекомендации на интернет страниците на Министерство на земеделието и храните и на БАБХ какви противоепидемични ограничения би трябвало да се вземат при производството и търговията с хранителни артикули, стана ясно от думите.
Министърът разяснява и интензивността на прокуратурата по тематиката. Тя съобщи, че държавното обвиняване желае да знае с каква периодичност и от какъв тип би трябвало да са инспекциите на обособените храни.
Попитана от Нова телевизия дали има естествени надценки за някои артикули поради затруднените доставки на артикули, Десислава Танева пренасочи към Комисията за отбрана на потребителите (КЗП). „ Те имат съответните правила, няма по какъв начин аз да ги кажа ”, посочи земеделският министър и добави, че сигналите към Министерство на земеделието и храните се препращат на КЗП. Но уточни, че да вземем за пример брашното е един от продуктите, за които има минимум съображение да нарастват.
Най-важното е да не се допусне деформиране на пазара поради нарушена логистика, е тезата на Танева. " Опазването на поминъка е народен приоритет ", безапелационна е земеделският министър и видя даже. И даде образец с Франция, с Германия, където комерсиалните вериги са засилили доставките от локални производители и без законови условия. Но земеделският министър въпреки всичко уточни и, че в България производителите са дребни и по-трудно става логистиката за потребностите на огромни търговски вериги. " Операторите би трябвало да създадат тези старания ", има вяра Танева.
Не съм си правил тест, тъй като не съм почувствала някакъв симптом, сподели още Танева в отговор на въпрос дали се е тествала за ковид.
Трябва да свикнем, че би трябвало да живеем с ограничения, които да ни защищават. В Министерството на земеделието и храните сме го създали още след 3 март – в постройката работи по 1 чиновник в стая, 1/3 от администрацията е останала, а другите имат условия да работят от у дома, изясни Танева. И посочи, че при работа от у дома се получава по този начин, че действително си непрекъснато на работа.
Още: " Кризисният щаб изяснява: Как върви с имунизацията против ковид и какво е ситуацията с тестванията "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР