Категорично няма да се въвежда трети пол и да се

...
Категорично няма да се въвежда трети пол и да се
Коментари Харесай

Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Категорично няма да се вкарва трети пол и да се признават еднополови бракове , тъй като Конституцията не го разрешава.

Това увери в ефира на БиТиВи правосъдният министър Цецка Цачева.

" Категорично би трябвало да се знае - няма да се сменя българската Конституция, няма да се вкарва трети пол, няма в образователните стратегии да се вкарват уроци или обяснения за хора, които имат друго чувство за себе си, отвън жена и мъж. Нещо, което е в традициите. Няма да се признават задгранични бракове - еднополови ", съобщи Цачева.

 Истанбулската спогодба обезпечава систематична отбрана на жертвите на принуждение
Истанбулската спогодба обезпечава систематична отбрана на жертвите на принуждение

Нека не губим решимостта и смелостта си да създадем още една крачка напред в битката с насилието против дамите

Тя бе безапелационна, че Конституцията ни не разрешава еднополовите бракове.

По Конституция бракът е непринуден съюз сред мъж и жена и в подтекста на Истанбулската спогодба понятието пол, което се използва, то не заличава разликата мъж и жена, биологичните белези сред мъж и жена.

Относно разногласието с патриотите за Истанбулската спогодба, Цачева сподели, че ще продължи доброжелателно с сътрудниците от съдружното ръководство и с всички народни представители, които без значение от това дали са водени от политически вътрешни цели или пък от подозрения.

 Почти 200 НПО-та поддържат ратификацията на Истанбулската спогодба
Почти 200 НПО-та поддържат ратификацията на Истанбулската спогодба

Жените и децата най-сетне да бъдат изцяло предпазени от страната, желаят в писмото

" Апелът ми е дано първо да прочетем, след което да разясняваме този документ. Преди всичко това е най-всеобхватният документ от 2011 година на Съвета на Европа, който за пръв път слага толкоз в сбит тип противодействието против насилието и отбраната на дамите, изравнявайки с съответни дейности това равнопоставяне, за което и ние имаме закон ", акцентира министърът.

По думите й оттук нататък към тази спогодба има меморандум какво се влага във всяко едно разбиране.

 Патриотите желаят ГЕРБ да изтеглят Истанбулската спогодба
Патриотите желаят ГЕРБ да изтеглят Истанбулската спогодба

ПГ на Оперативна програма ще гласоподават срещу

По самодейност на външно министерство поискахме от дирекция " Правни въпроси и интернационалните връзки " да разяснят и подобен документ има възложен на депутатите, посочи Цачева.

Относно изявлението на съдружния сътрудник Волен Сидеров, че към момента не знае по какъв начин ще гласоподава по време на вота, Цачева сподели, че би трябвало да се има поради съответният мотив за изявлението на водача на " Атака ".

 Вътрешна македонска революционна организация няма да поддържа Истанбулската спогодба
Вътрешна македонска революционна организация няма да поддържа Истанбулската спогодба

Искрен Веселинов: Конвенцията няма да бъде подкрепена без значение какъв брой преводи ще й бъдат направени

" Става дума за съответен въпрос, който е в пълномощията на изпълнителната власт. Имаме добър разговор, обединението е постоянна. Аз възприемам и пояснявам това изявление на господин Сидеров като предпочитание по-бърдо да се вземат решение въпроси, които са стояли с години и с месеци, аз съм уверена, че ще се откри вярното решение по този въпрос ", изрази оптимизъм Цачева.

Правосъдният министър разяснява и вота на съмнение.

 Волен Сидеров остава изрично срещу Истанбулската спогодба
Волен Сидеров остава изрично срещу Истанбулската спогодба

" Атака " ще гласоподава срещу в пленарна зала

Очаквах по-сериозни претекстове, означи тя и разяснява, че да се твърди, че има отвод от страна на държавното управление на Бойко Борисов за битка с корупцията и да се отхвърлят всички стъпки - признатия антикорупционен закон, изключването на народен представител от ГЕРБ поради подозрения за корупция, е минимум несериозно . Цачева добави, че чака с дебата по време на вота на съмнение да бъдат изяснени всички въпроси.

 Патриотите се извъртяха за Истанбулската спогодба
Патриотите се извъртяха за Истанбулската спогодба

От " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация се разграничиха от позицията на Борис Ячев

Във връзка с визитата на канцлера на Германия Ангела Меркел, Цачева подчертава, че на първо място е добре, че Меркел препотвърди още един път позицията за положително взаимоотношение и съдействие сред България и Германия за политиките, които са извънредно значими за нас като газовия хъб " Балкан ", Шенгенското пространство, целите на българското председателство.

 Меркел застана зад концепцията за газов хъб във Варна Обновена
Меркел застана зад концепцията за газов хъб във Варна

Мотото " Съединението прави силата " е тъкмо това, от което има потребност Европейски Съюз "

Получихме висока оценка за тематиките, които са тематики и от дневния ред на европейското ни семейство, добави правосъдният министър.

 Канцлерът на Германия поддържа България за Шенген Обновена
Канцлерът на Германия поддържа България за Шенген

Много разчита на визитата на холандския министър председател Марк Рюте на 6 февруари

Цачева разяснява и констатациите на прокуратурата, че над 500 души , наказани на отнемане от независимост или пожизнен затвор, не престават да са на независимост.

Бях неприятно сюрпризирана от тази информация. Още повече, че аз имам парламентарен въпрос от страна на народни представители. В тази връзка и потърсих информация. Тя обаче не се съдържа в Групово дело " Изпълнение на наказванията ", а в прокуратурата. Знаете, че основният прокурор е подхванал самодейност в къс период да бъде дадена цялостната картина. Не е добре, само че тук ще кажа, че поради това отклоняване от осъществяване на ефикасни присъди и наказване бяха направени измененията в Наказателно-процесуален кодекс в действие от 5-ти ноември предходната година, означи тя.

Цачева посочи, че е завършила публичната поръчка за проследяващите устройства или по този начин наречените гривни.

Групово дело " Изпълнение на наказванията " е в процедура по сключване на контракта, тъй че тези устройства доста скоро ще бъдат налични, сподели тя и добави: " Надявам се те също да допринесат за неспособност на разположение да се отклони от процедура по изтърпяване на наказванията ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР