Категорично няма да пращаме войници, не се обсъжда този въпрос

...
Категорично няма да пращаме войници, не се обсъжда този въпрос
Коментари Харесай

Ще пращаме ли войници в Украйна, отговаря Тагарев

Категорично няма да пращаме бойци, не се разисква този въпрос у нас. Позицията ни е ясна. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев в bTV.

" Едната теза на президента Макрон бе, че ние би трябвало да даваме убеденост на Путин. Цитирахме доста разновидности за помощ, само че по този няма единодушие. Почти всички страни споделиха, че не са съгласни по този вид. Дискусията беше затворена, един от участниците направи изказване и принуди Макрон да вземе отношение, а след него и другите участници ", изясни министърът. 

Според Тагарев доста малко евентуално е страна сама да реши да изпраща бойци. Ако спорът се придвижи след това на нейна територия, ще ангажира НАТО в следствие, подчертва министърът.

Той не е бил част от делегацията в Киев, тъй като е бил в Париж. " Бяха едновременно. Беше планувано аз да пътувам в Киев, по-късно пристигна покана от президента Макрон към премиера Денков, взехме решение аз да отида в Париж вместо него. Срещата в Париж беше на доста високо равнище - 8 делегации, петима президента, 17 министър председатели ", добави още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР