Категорично няма да изпращаме войски в Украйна. Интерпретациите на промените

...
Категорично няма да изпращаме войски в Украйна. Интерпретациите на промените
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Няма да изпращаме войски в Украйна

" Категорично няма да изпращаме войски в Украйна. Интерпретациите на измененията в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България бяха извънредно неудачни в една комплицирана предизборна обстановка. "  Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

„ Целта на визитата на европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон беше само и единствено да оцени опцията за увеличение на индустриалния потенциал на нашата отбранителна промишленост с оглед нуждата от производството на муниции за попълване на запасите на страните-членки на Европейски Съюз и НАТО “.

„ Предложението на еврокомисаря е и с друго значение – откриването на нови работни места и надлежно налозите от производството да останат в България “, добави той.

Министърът на защитата обясни, че с цел да се попълнят запасите от муниции, би трябвало да се усили производството главно на 155- милиметрови снаряди. „ Българската войска към момента не употребява такива снаряди, само че с нейната рационализация ще бъде изменен и калибърът на употребяваните муниции. Ние сме бъдещи консуматори и подготовката на такова произвеждане би помогнало армията да сътвори нужните си ресурси от муниции “, уточни министър Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР