Категорично не трябва да се прави масова имунизация с ваксината

...
Категорично не трябва да се прави масова имунизация с ваксината
Коментари Харесай

Производителят на БЦЖ ваксината: Имунизацията сега е опасна

Категорично не би трябвало да се прави всеобща имунизация с имунизацията против туберкулоза, така наречен БЦЖ ваксина в този момент.

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет доктор Румен Кофинов, шеф на държавната компания " Бул Био ", точно която създава БЦЖ (BCG) имунизацията.

Кофинов акцентира, че към момента не е потвърдено и е единствено съмнение, че съществуването на такава ваксина дава някаква протенция от ковид. Наблюденията са още в доста начален стадий.

Освен това Кофинов изясни, че е рисково в тази епидемиологична конюнктура такова имунизиране, защото, с цел да се построи имунитет са нужни от 3 до 6 месеца, а това е интервал, в който организмът на човек е доста по-уязвим, поради паднал общ имунитет по отношение на други болести.

" В този миг организмът би трябвало да се бори с причинителя на самата пандемия, а ние му отвличаме имунитета в друга посока, изясни Кофинов "

" Ако индивидът сега има мощен имунитет, основан в предишното, тогава могат да се чакат непредвидими последици и реакции, като нежелани лекарствени реакции, общи - главоболие, настинка, гадене, повръщане, болки в мускулите ", предизвести още експертът.

Масова имунизация в имунизационни сесии значи и всеобщо скупчване на хора, добави Румен Кофинов, а точно това е рисковото сега. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР