Категорично не съм изпуснал контрола в заповедите си. Така здравният

...
Категорично не съм изпуснал контрола в заповедите си. Така здравният
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Не съм изпуснал контрола

" Категорично не съм изпуснал контрола в заповедите си. " Така здравният министър Кирил Ананиев отговори в студиото на Българска национална телевизия на рецензиите за непрекъснатите промени в заповедите си.

Това е ново заболяване и ние желаеме да предприемем най-хубавите ограничения за ограничение на болестта. Промените в заповедите не са поради непрофесионализъм, а поради превантивни и по-ранни ограничения за ограничение на болестта от ковид, изясни Ананиев.

Това е ексцентрична обстановка със характерно заболяване. В целия свят е по този начин, а в един интервал от време даже Световната здравна организация (СЗО) подтикнала страните да се опитат на правилото проба-грешка да лимитират болестта.

Ананиев изясни, че в множеството страни е бил основан Оперативен щаб, в който са влезнали лекари със специализация за лекуването на вирусни болести. Ананиев работи прелестно с щаба, постоянно координират нещата. По време на брифингите се задават медицински въпроси, по тази причина и той не участвал. " Не се усещам преместен, тъй като непрестанно сме дружно.

" Щабът ще го има до тогава, до момента в който реши министър-председателят ", уточни здравният министър. Според него щабът може да продължи работа минимум до привършване на изключителната епидемиологична конюнктура. Не е въображаемо още дали изключителната конюнктура ще бъде удължавана. Преди приключването на интервала й жителите ще бъдат известени какво да вършат оттук насетне.

В отговор на рецензиите на президента Румен Радев, че откогато управлявал премиера Бойко Борисов популацията се стопило, Ананиев съобщи, че това, което твърди президентът, е несвоевременно и излишно на никого. Той уточни, че внезапно - над два пъти - е намаляла детската смъртност, а през последните години има нарастване и на продължителността на живота на хората. Притеснителна е раждаемостта и смъртността в страната, само че такива проблеми има на всички места, сподели още здравният министър.

" Правим всичко допустимо, което е по силите ни, с цел да понижим отрицателните индикатори за раждаемост и смъртност ", увери Ананиев.

Той не желае да прави оценка работата на никого, само че не може да се сети да вземем за пример какво е свършила вицепрезидента Илияна Йотова.

Това, което реализираме в битката с ковид, е вследствие на работата на премиера, на щаба, на регионалните шефове и кметовете. Всички дружно се борим против това съществено заболяване, акцентира Ананиев и увери, че здравната система ще издържи на натиска. Той похвали и медицинския личен състав, с помощта на който е удържана и овладяна обстановката със болестта с ковид. Според Ананиев и възнагражденията на медиците би трябвало да вървят нагоре в идващите години. Заболяването от ковид сподели, че имаме потребност от специализанти в медицината, сподели още той. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР