Категорично не отговарят на истината споделените от местни жители опасения,

...
Категорично не отговарят на истината споделените от местни жители опасения,
Коментари Харесай

Глобеният концесионер от Созопол извършвал защитни дейности с багер по тъмно

Категорично не дават отговор на истината споделените от локални поданици опасения, че се поврежда плажната линия, съобщи концесионерът Ауто Фактор ЕООД на централния плаж в в публична позиция до медиите. Повод за реакцията стана сигнал на жители на града, че на 7 декември екскаватор копае по мрачно плажната линия.
(СНИМКИ)
 Кметът на Созопол спря градеж в Буджака след открити нарушавания Кметът на Созопол спря градеж в " Буджака " след открити нарушавания
По предписание на кметът на Созопол се стопира градеж в местността Буджака край града, свързван с Иво Прокопиев. След открити нарушавания...
Оказва се,ч е той е съумял д апрокопае огромна част от линията, а съгласно жителите по този начин се унищожава брегът.
В същото време от министерството на туризма се самосезираха и след инспекция на място откриха нарушавания. Глобиха компанията - концесионер за нарушение на контракта. Ето за какво:

 
" За следващ път заявяваме, че от морето не се изгребва пясък и не се построяват защитни насипи. На плажа се правят само защитни действия по метода " контраборд ", които целят да запазят целостта на пясъчната линия и да се предотврати отнемането й от бурните талази през зимата. Тези действия са съобразени прецизно със законовите условия и в сходство с вменените ни отговорности по концесионния контракт.
 Огради и застроявания на Буджака край Созопол Огради и застроявания на Буджака край Созопол
Строителни нарушавания в местността Буджака в Созопол разгневиха локалните поданици. Големи постройки висят на скалите, които би трябвало да са н...
Припомняме, че преди стартирането на защитните действия на морски плаж „ Созопол - Централен ”, с публични писма сме уведомили Министерството на туризма, Басейнова дирекция и Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите “, написа в позицията на Ауто Фактор ЕООД.
" Образуваният контраборд в задната част на плажа не поврежда по никакъв метод флората или фауната, нито визира околната среда. Единствената му функционалност е да противодейства на силата на вълните ", изясняват още в мнението си, представени от btv.
Концесионерът отхвърля и тезата, че тези защитни действия се правят по мрачно, с цел да се прикрие нещо неправилно.
" Кадрите, снимани в тъмната част на денонощието, намират своето разумно пояснение в известния факт, че в този интервал на годината залезът настава в 16:40 часа. Работниците, ангажирани с активността, не са съумели да приключат в границите на светлата част от денонощието, заради което са останали да довършат след свечеряване ", написа още в позицията.
" Изразяваме безапелационна позиция, че нашите дейности са съобразени с условията на закона и с тях опазваме плажната линия, което считаме, че напълно е в публичен интерес. Фирмата-концесионер " Ауто Фактор " е с дълготраен опит в тази сфера и през годините е потвърдила несъмнено своя професионализъм, като не е позволила нарушавания по отношение на отговорностите си по концесионните контракти, измежду които е и задължението за запазване целостта на линията през цялата година ", се споделя в мнението на концесионера на централния плаж в Созопол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР