Категорично има вариант за правителство на малцинството с нашия мандат,

...
Категорично има вариант за правителство на малцинството с нашия мандат,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще предложим правителство на малцинството с първи мандат

Категорично има вид за държавно управление на малцинството с нашия мандат, тъй като сме виновни към страната. Със сигурност ще предложим такова държавно управление, съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Атанасова сподели, че в случай че отново има избори, резултатите няма да са разнообразни - ГЕРБ отново ще са първи, тъй като са " незаобиколим фактор в българската политика ". По думите ѝ държавно управление без ГЕРБ не може да има. Тя предизвести, че в случай че има нови избори, ще почне " сватбарско наддаване в бюджета ", което би трябвало да се избегне. 

" Категорични сме, че към момента има време да се водят диалози за постоянно държавно управление. Чак по-късно би трябвало да приказваме за законодателството и за Закона за държавния бюджет ", уточни Десислава Атанасова.

Според нея, защото ГЕРБ имат повече гласоподаватели от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), е наложително министър председателят да е от ГЕРБ. Атанасова е на мнение, че в парламентарната група на ГЕРБ има фрагменти, които са разновидности за министър председател, както и за министри. Тя обаче не пожела да назове съответни имена. Вчера след консултациите с президента Румен Радев водачът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично сподели, че няма да бъде кандидат-премиер на ГЕРБ.

Днес Атанасова посочи, че досега ГЕРБ не са говорили с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН " (ИТН), тъй като желаят да изчерпят най-сериозната опция за устойчиво държавно управление - с ПП-ДБ. Въпреки думите ѝ тази седмица Бойко Борисов се срещна с представители на Движение за права и свободи и ИТН в Народното събрание зад закрити порти.

" Лидерска среща би трябвало да има. Трябва да се направи сериозен опит за диалог с водачите на ПП-ДБ ", сподели още водачът на групата на ГЕРБ в Народното събрание Десислава Атанасова и добави, че въпреки всичко в този парламент първата и втората политическа мощ беседват.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР