"Категорично е недопустимо да се установи обстоятелство, което е ноторно

...
"Категорично е недопустимо да се установи обстоятелство, което е ноторно
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова с гръмка новина за цяла България

"Категорично е неприемливо да се откри събитие, което е ноторно известно ", посочи тя.

Относно миграцията и ниската раждаемост, предизвикащи демографска рецесия, Николова съобщи: "Демографската политика не е проблем единствено на България, а и на целия Европейски Съюз. Тя е хоризонтална политика и зависи от всички институции, които би трябвало да са обединени в ограниченията. Новото е, че към моя кабинет структурирах работна група, включваща специалисти, учени от университетите от Българска академия на науките, както и практици, и настоящи лекари от акушеро-гинекологичните лечебни заведения. Проведохме среща с лекарите и те сложиха проблематиката с раждаемостта ".

Запитана какво може да се приложи по отношение на това, че се топим с 50 хиляди души годишно и в 164 обитаеми места няма живущи, вицепремиерката сподели: "Икономическата и демографската политика в Унгария е образец. Посетих я и разгледахме нормативната им база. Може да се вземат положителни образци. Ние ще обявим съответните резултати. Трябва да има финансови образци, само че да са действителни и съразмерими с опциите на страната.

"Запознах се със Зеленски. Беше доста забавно. Той е новаторски и нов политик. Изключително деятелен е и ще е човек на действието, а не на приказките. Още при полагането на клетва разгласи, че разпуска Народното събрание и провокира предварителни избори. Положителното за България е, че отвън всевъзможен протокол при привършване на церемонията се състоя банкет в Маринския замък. Държавния глава съответно изиска срещи с съответни страни. Ние бяхме втората страна, с която изиска среща на четири очи. Преди седмица бях в Киев, където открихме паметна плоча в музикалната академия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР