Категорично Да! Въпреки мазната си природа, благодарение на текстурата си,

...
Категорично Да! Въпреки мазната си природа, благодарение на текстурата си,
Коментари Харесай

Помага ли наистина кокосовото масло при косопад?

Категорично Да! Въпреки мазната си природа, с помощта на текстурата си, кокосовото масло не оставя чувство за омазняване и надълбоко подхранва косата, като я защищава от опадане.

Освен че подхранва косата, се счита, че използването на кокосово масло предизвиква пигментацията на кичурите, бори се с инфекции и възпаления и по избран метод оказва помощ за попречване на косопада и подтиква растежа.

Кокосовото масло е натурален артикул, който можете  да употребявате за поощряване на растежа на косата, както и за попречване на косопад. Това е по този начин, тъй като съумява да подхранва и укрепва косата от корена до върховете.

Като се има поради хранителното му благосъстояние, промишлеността го употребява в производството на шампоани, кремове, сапуни и друга козметика за разкрасяване на кожата и косата. Има обаче и такива, които избират да го употребяват в естественото му положение, тъй като считат, че това е по-ефективен метод да се възползват от неговите свойства.

Кокосовото масло може да ви помогне да се грижите по-добре за косата си и затова да избегнете проблеми като несъразмерен косопад и сухота. Нека забележим някои от домашните средства, които са препоръчани за това по-долу.

Съставки

- 3 супени лъжици кокосово масло (45 г)

- 2 супени лъжици етерично масло от култивиран чай (30 г)
Кокосът е ВРЕДЕН в тези случаи
Кокосовите орехи са тропически плодове на палмовото растение кокосова палма, което се среща необятно в Индонезийските острови, Южна Амери...
Прочети повече
Подготовка и приложение

- Смесете двете масла и ги сложете в подобаващ съд, с цел да се загреят.

- Сложете на слаб огън, до момента в който получите хомогенна примес. След като е подготвена, би трябвало да се остави да се охлади до стайна температура.

- Нанесете върху цялата коса и покрийте с шапка за душ. Оставете да работи през цялата нощ.

- На идната заран свалете шапката и измийте косата си както нормално, с хладка вода. Ще забележите, че косата ви е по-копринена и по-лесна за разресване.
Кокосовото масло прави магии с косата и кожата ни
Маслото, получено от кокос, се счита за в действителност доста потребно. Богато е на мастни киселини и разнообразни онтиоксиданти, настоящи подхран...
Прочети повече
За да подхранвате добре косата си, може да употребявате кокосовото масло като еликсир. 

Ето по какъв начин:

Ще ви трябват 2 супени лъжици кокосово масло (30 г). Приложението може да се направи по време на нормалното измиване на косата или като надълбоко изсушаване.

- Вземете 2 супени лъжици кокосово масло и го разтрийте по цялата коса и скалпа.

- Покрийте го с шапка за душ и го оставете за един час.
Кокосовото масло - потребно и в кухнята и на тялото! Вижте всички използва.
Кокосовото масло може да бъде приложено на всички места, както в семейството, по този начин и в козметиката и в кухнята. Ако към момента не сте изпробв...
Прочети повече
- Измийте щедро с вода и неотложно пристъпете към разресване.

Разбира се, не би трябвало да забравяте, че за оптимални резултати би трябвало да купувате необработено кокосово масло вместо рафинирано. Освен това кокосовото масло може да се комбинира с други масла, които също обезпечават изгоди за косата. Най-използваните са арганово масло, масло от жожоба или масло от сладостен бадем. Или да изберете това, съгласно вашите персонални желания.

Обърнете внимание на препоръките за всяка форма на приложимост и открийте всички преимущества, които кокосовото масло предлага за грижа за косата. 

Кажете " СТОП " на косопада!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР