Категоричният извод от последните два месеца е, че България се

...
Категоричният извод от последните два месеца е, че България се
Коментари Харесай

Петър Москов прогнозира бъдещ фалит на големи болници

Категоричният извод от последните два месеца е, че България се оправи и не позволи всеобщо разпространяване на болестта с ковид измежду популацията. За това би трябвало да се отдаде по безапелационен метод дължимото на хората, които вземаха тези решения за взетите ограничения, както и за всеки един от нас, който ги е спазвал. Това съобщи в ефира на bTV някогашният министър на опазването на здравето Петър Москов. 

Той предвижда, че ще има програмиран банкрут на огромните лечебни заведения, които ще са профилирани за лекуване на ковид, защото пациентите няма ги изберат за лекуване на други здравни проблеми. 

" Очаквам това решение да бъде променено с ясна инструкция на министъра и на това държавно управление ", сподели още Петър Москов и добави, че заплащането на медицинския личен състав в тези лечебни заведения е паднало с 30-40%. 

" Не беше нужно системата да посреща натоварване, каквото имаше в огромна част от европейските страни и освен там. Продължаваме да не знаем какви цели преследваме. Начинът, по който падат ограниченията без ясна връзка с достигането на някаква цел, ще докара до неспособност при потребност от нови ограничения, те да бъдат признати от обществото. Това е неприятният извод. Криза се ръководи до известно време през боязън, само че след това би трябвало да стане през основаване на небосвод и вероятност “, сподели още Москов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР