Категорични са данните, че възприемчивостта към заболяването остава голяма. 102%

...
Категорични са данните, че възприемчивостта към заболяването остава голяма. 102%
Коментари Харесай

102% увеличение на заболеваемостта и 50% ръст на починалите от COVID-19 |

Категорични са данните, че възприемчивостта към болестта остава огромна. 102% е седмичният растеж на заболеваемостта, с 50% се е нараснала смъртността в страната. Това сподели заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков, на брифинг за епидемиологичната конюнктура у нас.

България е на 21 място в Европейски Съюз и на 2 място по 14-дневна заболеваемост на Балканите. Според данните за смъртността страната се подрежда на 10 място в Европейски Съюз и на 4 на Балканите .

На 26 октомври е регистрирана рекордна заболеваемост над 220 на 100 000.

Няма зелени зони от ковид на територията на страната. В 18 области разпространяването на инфекцията е над 120 на 100 000 души, което ги слага в алената зона. Само Видин и Добрич към момента са в жълтата зона с по-малко от 20 на 100 000 души болни.

Най-високият дял на умрелите е във възрастта над 70-80 години. При по-възрастните заболяването протича по-тежко и постоянно летално.

Тревожен растеж се вижда при лицата, признати за болнично лекуване , посочи той.

Над 2000 са инфектираните медици в страната . 37% са инфектираните лекари, а 33% са медицинските сестри.

Сериозно нарастване на инфектираните има при учениците в гимназиален и прогимназиален стадий, стана ясно още от думите на Бойко Пенков. 

По думите на зам.-министъра задачата ни е внезапната крива да бъде пречупена и разпространяването на инфекцията да бъде задържано в на плато. 

Директорът на " Пирогов " професор Асен Балтов уточни, че незабавните отделения изнемогват. Той предвижда, че в идващите 7 до 10 дни броят на настанените в лечебни заведения ще стигне до 4000. По думите му наложително е и частните лечебни заведения да открият отделения за лекуване на ковид.

Очаквайте детайлности!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР