Катедра Търговски бизнес“ организира докторантска сесия Моята докторантска теза“, която

...
Катедра Търговски бизнес“ организира докторантска сесия Моята докторантска теза“, която
Коментари Харесай

Бъдещи докторанти представиха свои изследователски тези

Катедра „ Търговски бизнес “ провежда докторантска сесия „ Моята докторантска теза “, която се организира в Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ в Свищов. Проявата е част от научния календар на катедрата и в нея взеха присъединяване преподаватели и докторанти, обучавани в постоянна и задочна форма. Интерес към проявата демонстрираха студенти от магистърска стратегия „ Мениджмънт на комерсиалната активност “, постоянна и отдалечена форма на образование.
Научният секретар откри докторантската сесия и изрази упованията на университетския състав на катедрата под управлението на доцент доктор Светослав Илийчовски, че „ упоритостта и упоритостта на младите откриватели, каквито са докторантите, обучавани по докторска стратегия „ Икономика и ръководство (търговия) “, би трябвало да прерастват в реализиране на настоящи теоретико-методологични и емпирични проучвания на комерсиалната доктрина и процедура в комбиниране с демонстрация на неизменност и непреклонност в отстояването и доказването на проучвателен хрумвания, тези и визии “.

Докторантската сесия се трансформира в подобаваща платформа, в границите на която учащите се към катедра „ Търговски бизнес “ докторанти в постоянна и задочна форма презентираха своите визии по отношение на формулирането и интерпретирането на значими елементи на дисертационния труд, каквито са: обектът и предметът на изследването; критическият разбор на степента на разработеност на определената тема; теоретико-методологичната рамка на изследвания проблем; подборът на стопански принадлежности на емпиричното проучване, анализиране и оценяване; обобщаващото умозаключение, включващо постигнатите резултати от извършеното изследване и насочващо към по-нататъшни проучвания на комерсиалната просвета или процедура.

Докторантите показаха персоналното си отношение към компликациите по дефинирането на изследователската теза, както и по нейното показване и доказване в ревюто на дисертационната разработка. Младите откриватели показаха изследователската теза като синоним и главно обръщение на дисертацията. Като основна концепция на дисертацията, както откроиха докторантите, тезата би трябвало непрекъснато да участва в дисертационния труд, като в поредност се аргументират нейните обособени детайли или аспекти.

Развилата се полемика предизвика участващите преподаватели и студенти да слагат свои въпроси, свързани с: какви умения и опит би трябвало да има младият изследовател; какви причини се следват при избора на изследователската теза; по какъв начин се набират емпирични данни за положението и изменението на изследваните стопански проблеми, проявяващи се в комерсиалната доктрина и практика; по какъв начин се показва осведоменост пред представители на комерсиалната практика; каква степен на съобразителност е нужна и какви проучвателен подходи следва да се ползват. В края на научния конгрес уредниците обобщиха, че потребните резултати от извършеното мероприятие намират израз в насочването и фокусирането на докторантското внимание към нужната точност на формулиране, аргументиране и отбраняване на изследователската теза на дисертацията, обществено защитавана за придобиване на просветителна и научна степен „ лекар “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР